Twitter QR-code van iCulture

Twitter voert Snapchat-achtige QR-codes om anderen sneller te volgen

Twitter heeft Snapchat-achtige QR-codes ingevoerd, zodat mensen hun eigen account beter kunnen promoten en makkelijker vrienden kunnen volgen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Twitter QR-code van iCultureTwitter heeft een nieuwe functie ingevoerd, waarmee het makkelijker moet worden om nieuwe vrienden toe te voegen. Het gaat om QR-codes, een technologie die eigenlijk alweer wat is achterhaald. Snapchat gebruikte ze eerder al om vrienden toe te voegen, zonder de zoekfunctie te hoeven gebruiken. Twitter’s QR-codes werken ongeveer op dezelfde manier.

Twitter QR-codes: makkelijk vrienden toevoegen

Meestal zijn Twitter-namen niet zo heel lang, dus het kost ook niet zoveel moeite om ze handmatig in te tikken. Maar mocht je toch gebruik willen maken van de nieuwe QR-functie, dan werkt het als volgt:

  1. Ga naar je profielpagina en klik op Instellingen.
  2. Tik op de optie QR-code. Mogelijk is deze optie nog niet zichtbaar, omdat Twitter het geleidelijk uitrolt.
  3. Als de QR-code is gemaakt kun je een screenshot maken en dit delen op je sociale media of in e-mail. Je zou het zelfs op een visitekaartje kunnen laten drukken.

Twitter QR-codes

Elke code bestaat uit de bekende robotblokjes, met in het midden je eigen profielafbeelding – net als bij Snapchat. Op dezelfde plek waar je een QR-code maakt kun je ook de QR-codes van anderen inlezen. Daarvoor druk je op de knop voor de QR-scanner onder je eigen code. Druk je opnieuw, dan ga je terug naar de functie om QR-codes te maken. Je kunt ook een QR-code inlezen van een foto die je eerder hebt gemaakt.

Twitter heeft moeite om de groei vast te houden, naarmate er steeds meer concurrentie is van Facebook en Snapchat. Met deze nieuwe functie hopen ze dat mensen wat meer vrienden en bekenden gaat toevoegen, zodat het wat levendiger wordt in de tijdlijn. Of een QR-code daarbij gaat helpen is nog maar de vraag. Bij Snapchat was het een logischer functie omdat je niet kon zoeken op gebruikersnaam, maar bij Twitter is het relatief gemakkelijk om iemand op het sociale netwerk op te sporen en te gaan volgen. Het is dan ook maar de vraag of het echt sneller is om naar de QR-scanner te bladeren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 november 2016, 18:51
Categorie Apps
Onderwerpen qr-code, twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.