WhatsApp met het appicoon op een iPhone.

‘WhatsApp laat je binnenkort berichten intrekken’

Heb je per ongeluk iets verkeerds gestuurd via WhatsApp? Dan krijg je binnenkort wellicht de mogelijkheid om dit bericht in te trekken. Een nieuwe beta van WhatsApp heeft namelijk een optie om berichten te verwijderen uit je chats en die van de ontvanger.

WhatsApp met het appicoon op een iPhone.
Heb je via WhatsApp een bericht gestuurd waar je spijt van hebt? Dan is er wellicht goed nieuws. In een nieuwe beta van WhatsApp is een nieuwe functie verstopt waarmee je berichten kunt intrekken. In versie 2.17.1869 zit de nieuwe functie verstopt. Hierdoor verwijder je het bericht niet alleen uit je eigen chat, maar ook uit die van de ontvanger.

WhatsApp laat je binnenkort berichten intrekken

Heb je in WhatsApp een bericht verzonden en is deze eenmaal bij de ontvanger op het toestel beland, dan is dit momenteel niet meer terug te draaien. Je kunt bovendien geen berichten bewerken, zoals dat wel kan in Telegram. Uit de nieuwe beta blijkt dat WhatsApp hier wat aan gaat doen met een nieuwe functie die in het Engels Revoke heet. Door een specifiek bericht in een chat ingedrukt te houden, verschijnt deze nieuwe optie. Zodra je hierop tikt en de melding bevestigt, wordt het bericht verwijderd van het toestel van alle ontvangende partijen. Ook in groepsgesprekken kun je zo een bericht intrekken.

Bericht intrekken in WhatsApp. Bevestiging voor ingetrokken bericht in WhatsApp.

Vervolgens is in de chat wel te zien dat een bericht teruggetrokken is. Het oorspronkelijke bericht wordt namelijk vervangen door de zin Sender revoked the message, zodat je op de hoogte bent dat iemand iets verstuurd heeft maar later teruggetrokken heeft. De functie werkt dus wat anders dan de huidige Verwijder-knop. Deze huidige knop verwijdert het bericht alleen uit je eigen chat, maar niet die uit de chat van de ontvanger. De nieuwe Revoke-knop doet dat dus wel.

Dezelfde bron meldt ook dat WhatsApp met een tweede aparte app komt die gebruikt gaat worden voor zakelijke gebruikers, zoals bedrijven die WhatsApp inzetten als webcare. In een betaversie van WhatsApp voor Android zijn verwijzingen gevonden naar BIZ (Business Internet Zone).

Wanneer de nieuwe knop om berichten in te trekken beschikbaar komt, is nog niet duidelijk. De optie is pas net ontdekt in de beta van WhatsApp, dus het kan nog wel enkele maanden duren voor dat de functie toegevoegd wordt. Het versturen van gifs en de mogelijkheid om te videobellen via WhatsApp werden op soortgelijke manier ontdekt, maar duurde ook enkele maanden voordat het beschikbaar kwam.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 december 2016, 11:46
Categorie Apps
Onderwerp whatsapp

WhatsApp

WhatsApp is de populaire berichtendienst, die bijna iedere Nederlander op zijn of haar smartphone heeft staan. Hier vind je alles over WhatsApp op een rijtje: van gesprekken archiveren, je privacy goed instellen en op de desktop gebruiken tot de betekenis van de gekleurde vinkjes.

WhatsApp

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.