Animal Crossing

Nintendo’s vierde iOS-game Animal Crossing uitgesteld

Nintendo's vierde mobiele game Animal Crossing komt later dan gepland. Nintendo heeft laten weten dat Animal Crossing pas in het volgende financiële jaar zal verschijnen, dat loopt tot en met maart 2018.

Animal Crossing

Nintendo’s oorspronkelijke plan was om voor het einde van maart 2017 vijf mobiele games uit te brengen voor onder andere de iPhone en iPad. Later werd dit bijgesteld naar vier games, namelijk Miitomo, Super Mario Run, Fire Emblem en Animal Crossing. Miitomo en Super Mario Run zijn inmiddels beschikbaar en Fire Emblem Heroes verschijnt aanstaande donderdag, maar op de vierde game zullen we nog iets langer moeten wachten. Tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers heeft Nintendo laten weten dat Animal Crossing uitgesteld is.

Animal Crossing voor iOS uitgesteld

Animal Crossing is een langlopende Nintendo-serie waar al meerdere delen van verschenen zijn voor onder andere de Nintendo GameCube, Nintendo DS, Wii en Nintendo 3DS. Animal Crossing voor iOS werd samen met Fire Emblem aangekondigd en beide titels zouden nog voor maart 2017 verschijnen. In het geval van Animal Crossing wordt die datum niet meer gehaald, want het spel verschijnt op zijn vroegst pas in april 2017. Nintendo heeft nog geen specifieke datum of richtlijn bekendgemaakt, want het spel staat nu gepland voor het volgende financiële jaar. Dat loopt van april 2017 tot en met maart 2018.

Animal Crossing is een soort combinatie tussen The Sims met de stijl van de Fabeltjeskrant. In het spel leef je in een dorpje met allerlei dieren. Je kunt er je huis inrichten, vissen, fossielen opgraven en praten met andere bewoners van je dorpje. Je maakt in het spel vrienden met medebewoners die komen en gaan. Ook spelen jaargetijden in het spel een belangrijke rol, waardoor de bladeren van de bomen vallen in de herfst en de lentezon in het voorjaar steeds warmer wordt. In de vorige games kon je via een online verbinding ook op bezoek gaan in de dorpjes van andere Animal Crossing-spelers. Hoe de iOS-versie eruit komt te zien, is echter nog niet bekend.

Fire Emblem Heroes is dus de eerstvolgende game voor de iPhone en iPad en verschijnt aanstaande donderdag. Fire Emblem Heroes is een strategiegame waarin je het met allerlei bekende Fire Emblem-personages opneemt tegen de tegenstanders. In tegenstelling tot Super Mario Run is Fire Emblem Heroes helemaal gratis te spelen, maar bevat wel in-app aankopen om het spel verder uit te breiden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 januari 2017, 11:00
Categorie Apps
Onderwerp nintendo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.