IKEA slimme verlichting TRÅDFRI, afstandsbediening met koffie

IKEA stopt met Tradfri startsets – maar geen nood: de slimme verlichting blijft

De IKEA Trådfri-startset verdwijnt uit het assortiment. IKEA wil liever losse producten verkopen, zodat mensen zelf hun verlichtingsset kunnen samenstellen.

IKEA gaat de TRÅDFRI startset met verbindingshub uit het assortiment halen. Vanaf oktober 2018 zal de startset niet meer verkrijgbaar zijn, omdat IKEA de voorkeur geeft aan de verkoop van losse onderdelen. De startset was toch al vrij moeilijk verkrijgbaar – en dat heeft een achterliggende reden die nu bekend is gemaakt.

IKEA TRÅDFRI startset verdwijnt

IKEA biedt de startset met verbindingshub voor €79,95 aan via de eigen website. Je kunt hiermee een begin maken met slimme verlichting in huis: met twee lampen, een hub en een afstandsbediening heb je voldoende om de eerste stappen te zetten. De startset was online niet verkrijgbaar en was ook in de filialen van IKEA altijd slecht leverbaar. Momenteel is IKEA Duiven (vlakbij Arnhem) de enige Nederlandse vestiging die ze nog op voorraad heeft.

Voortaan alleen losse producten
Over een paar maanden gaat de startset helemaal verdwijnen. IKEA Support gaf in Duitsland de volgende reactie:

Bij de TRADFRI Set gaat het om een product, dat sinds april 2017 in het assortiment is en dat in oktoer van dit jaar helaas weer uit het assortiment zal verdwijnen. Het is geen catalogusartikel, maar een aanvulling op het programma. Vandaar dat het niet online wordt aangeboden, dus niet via het centrale magazijn, maar is in maar een beperkt aantal IKEA-winkels verkrijgbaar. […] In de komende weken worden ook geen verdere leveringen aan andere vestigingen verwacht.

Dat wordt dus met piepende banden naar IKEA Duiven om een van de nog resterende 36 startsets in handen te krijgen.

IKEA Trådfri blijft bestaan

Dat IKEA stopt met de startset is overigens geen aanwijzing dat IKEA gaat stoppen met Trådfri. Integendeel, de slimme lampen met Siri- en HomeKit-bediening zullen gewoon in het assortiment blijven, zo bevestigde een woordvoerder tegen de collega’s van iPhone-ticker. Er zullen vanaf nu alleen losse componenten worden verkocht.

De set was bedoeld als start van de collectie, om het voor klanten makkelijker te maken om met een smart home te beginnen. Veel mensen willen individuele oplossingen, vandaar dat we alle producten los aanbieden. Daardoor hebben klanten de mogelijkheid om de verlichtingsset helemaal naar eigen wens samen te stellen. […] Ons assortiment verandert steeds en er zullen in de toekomst aanvullingen en nieuwe producten in het smart home-assortiment komen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 januari 2018, 16:14
Bron Bron iPhone-ticker
Categorie Accessoires
Onderwerpen ikea, lamp, verlichting
Software iOS

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.