WhatsApp encryptie in groepsgesprek.

‘WhatsApp krijgt binnenkort groepen waar alleen beheerders kunnen chatten’

Groepsgesprekken in WhatsApp krijgen binnenkort meer functies. Zo krijgen beheerders meer controle over een groepsgesprek en kan een chat zo ingesteld worden dat alleen beheerders berichten kunnen sturen.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

WhatsApp encryptie in groepsgesprek.

Er staat weer een nieuwe versie van WhatsApp klaar in de App Store. Hoewel er geen grote zichtbare wijzigingen zijn, zijn er wel allerlei verborgen vernieuwingen ontdekt die binnenkort beschikbaar komen. WhatsApp is van plan om de groepsgesprekken flink te vernieuwingen, waarbij de beheerders meer te vertellen krijgen. Zo kan een beheerder de chatmogelijkheid voor andere deelnemers uitschakelen.

‘Groepsgesprekken in WhatsApp breiden uit’

Groepsgesprekken in WhatsApp zijn momenteel niets meer dan een chat met veel meer personen, maar binnenkort komt daar dus verandering in. Allereerst kunnen beheerders instellen of andere deelnemers de naam en de afbeelding van de groep kunnen aanpassen of niet. Hierdoor hebben beheerders dus meer controle over een bepaalde groep. Dit kan bijvoorbeeld van pas komen bij buurtgroepen, zodat niet iedereen zomaar de naam aan kan passen. Zodra deze instelling aangepast is, krijgen andere deelnemers daar een melding van.

Groepsgesprekken kunnen binnenkort ook als een soort kanaal gebruikt worden, vergelijkbaar met Telegram. Hierdoor kunnen alleen beheerders berichten verzenden, waardoor andere deelnemers dus alleen binnenkomende berichten kunnen lezen. Dit kan handig zijn als een gesprek alleen gebruikt wordt voor mededelingen, bijvoorbeeld voor informatie uit je buurt. Deze instelling kan echter maar een keer per 72 uur aangepast worden. Vanuit zo’n afgesloten chat kunnen deelnemers wel de beheerders individueel een bericht sturen of het kanaal stilhouden, maar berichten sturen is dus niet mogelijk.

WhatsApp groep met admins.

Het lijkt er echter op dat het nog wel even gaat duren voordat deze functies naar de definitieve versie van WhatsApp komen. De bron meldt dat de nieuwe groepsgesprekken op zijn vroegst in mei 2018 voor iedereen te gebruiken zijn. Naast deze uitbreiding blijkt WhatsApp ook te werken aan een iPad-versie, zodat je vanaf je tablet kunt chatten.

‘WhatsApp audioberichten zonder knop’

WhatsApp is daarnaast ook nog bezig met het optimaliseren van de functie om audioberichten te versturen. Op dit moment moet je je vinger op de opnameknop houden zolang je blijft praten. Dit kan wat onhandig zijn, zeker bij langere berichten. Uit de nieuwste versie blijkt dat WhatsApp werkt aan de functie om het opnemen van een audiobericht te locken. Door omhoog te vegen kun je je vinger van het scherm halen, waarna er een aparte verstuurknop voor in de plaats komt. Tijdens het opnemen kun geen berichten typen en ook niet naar je chatoverzicht gaan, dus je kunt op deze manier alleen door de huidige chat scrollen.

WhatsApp audio-opname vastzetten.

Revisiegeschiedenis:

  • 2017 - 16 november: Nieuwe ontdekking over opnameknop voor audioberichten toegevoegd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 november 2017, 13:50
Categorie Apps
Onderwerp whatsapp

WhatsApp

WhatsApp is de populaire berichtendienst, die bijna iedere Nederlander op zijn of haar smartphone heeft staan. Hier vind je alles over WhatsApp op een rijtje: van gesprekken archiveren, je privacy goed instellen en op de desktop gebruiken tot de betekenis van de gekleurde vinkjes.

WhatsApp

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.