WhatsApp voor de desktop met iPhone.

WhatsApp voor de desktop laat je nu achtergrondkleur instellen

WhatsApp voor de desktop heeft nu de mogelijkheid om zelf een achtergrondkleur in te stellen. Behalve via de desktop-app werkt dit ook in WhatsApp Web. Daarnaast kun je WhatsApp op de desktop zo instellen dat deze automatisch gestart wordt.

whatsapp-desktop-app-kleur
Zowel de desktop-app van WhatsApp als WhatsApp Web hebben een nieuwe functie gekregen. In de desktopapp is het nu mogelijk om een achtergrondkleur in te stellen. Naast de standaard achtergrond kun je nu kiezen uit 37 verschillende kleuren om je chatgesprekken mee op te fleuren. Bovendien kun je de desktop-app van WhatsApp automatisch laten starten zodra je je aanmeldt op je Mac.

WhatsApp op de desktop in verschillende kleuren

Dankzij de desktop-app van WhatsApp kun je de populaire chatdienst gebruiken vanaf je computer. In de iOS-versie is het al langer mogelijk om je eigen achtergrond in te stellen of te kiezen uit de vele standaard effen kleuren, maar zowel in WhatsApp Web als in de desktop-app kun je nu kiezen uit veel meer kleuren. In totaal gaat het om 37 effen kleuren, naast de standaard ingestelde achtergrond. Het assortiment bestaat onder andere uit vele kleuren groen, blauw, rood en zwart. Je kunt niet zelf je eigen foto instellen als achtergrond.

whatsapp-desktop-achtergrond

Verder heeft de desktop-app nog een extra mogelijkheid gekregen. In de instellingen van WhatsApp voor de desktop kun je nu aangeven of deze automatisch gestart moet worden zodra je je aanmeldt op je Mac. Deze optie is niet aanwezig in WhatsApp Web. De grote emoji zoals die vorige week in de iOS-versie toegevoegd zijn, zijn nog niet aanwezig. Ook ondersteunt WhatsApp op de desktop nog geen interactieve meldingen.

whatsapp-desktop-desktopinstelling

De nieuwe opties om je achtergrond in te stellen en WhatsApp op de desktop automatisch op te starten, vind je bij de instellingen van de app. Klik hiervoor in het chatoverzicht bovenin op het pijltje, gevolgd door Instellingen. Je kunt ook linksboven in de menubalk op je Mac klikken op WhatsApp > Voorkeuren. De mogelijkheid om een achtergrond in te stellen is beschikbaar vanaf versie 0.2.1455. Heb je de nieuwste versie nog niet, dan verschijnt in het chatoverzicht automatisch een groene knop dat je de desktop-app kunt updaten.

https://www.iculture.nl/gids/whatsapp-desktop-mac-windows/

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
2 augustus 2016 om 11:18
Onderwerp
Categorie
Apps
8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.