iPhone met wieltjes

Dankzij deze wieltjes is je iPhone nooit ver weg

Is jouw iPhone ook altijd veel te ver weg? Dat vonden deze Japanse onderzoekers ook. Dus maakten ze een hoesje met wieltjes, waardoor hij naar je toekomt als je gebeld wordt of een berichtje krijgt.

Je kent het wel, van die momenten dat je lui op de bank ligt en je gebeld wordt. Je wilt opnemen, maar je telefoon is zó ver weg. Onderzoekers aan de Universiteit van Tokyo hebben hier een oplossing voor bedacht. Zij ontwikkelden wieltjes voor je iPhone, waardoor hij naar je toe rolt als je een notificatie krijgt of gebeld wordt.


iPhone met wieltjes

De onderzoekers, Takefumi Hiraki, Koya Narumi, Koji Yatani en Yoshihiro Kawahare, maakten een vrij eenvoudig accessoire. Eenvoudig, maar o zo handig. Deze wieltjes laten je telefoon namelijk naar je toe rollen als je een notificatie krijgt, gebeld wordt of als je wekker afgaat. Onderstaand gifje laat zien dat je iPhone ook kan wegrollen.

Phone on wheels

Notificatie? Rollen maar!
De wieltjes zijn gemaakt met een 3D-printer. Het hoesje maakt gebruik van kinetische energie en is ook aan een computer te bevestigen. Daarnaast is het mogelijk om de wieltjes te gebruiken om dingen op te meten. Het voordeel van het feit dat het accessoire met een 3D-printer gemaakt is, is dat je hem ook zelf kunt maken. In de onderstaande video wordt uitgelegd hoe.

Overigens is het wel belangrijk dat je een groot genoeg oppervlakte hebt om je telefoon overheen te laten rollen, zodat hij er niet afvalt en kapot gaat.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 augustus 2016, 12:42
Categorie Accessoires
Onderwerpen 3d, iPhone

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.