Tinder op de Apple TV.

Tinder op de Apple TV maakt van vegen een sociaal gebeuren

Tinder maakt van vegen en liken een sociaal gebeuren, want de populaire datingapp is er nu ook op de Apple TV. Zo kun je samen met vrienden en familie mensen keuren en op zoek gaan naar een leuke date.

Tinder op de Apple TV.
Tinder (link) wordt vaak al gezien als een echte vleeskeuring, maar met een nieuwe app gaan de makers nog een stapje verder. Tinder is nu namelijk ook beschikbaar op de Apple TV, waardoor je niet meer alleen op zoek hoeft naar een leuke match, maar dit gewoon samen met vrienden op de bank kan doen.

Tinder op de Apple TV: keuren met vrienden

Tinder op de Apple TV is niet heel anders dan op je iPhone: je veegt naar links of naar rechts om profielen te selecteren die op basis van je huidige locatie voorgeschoteld worden. Je kunt ook nog naar boven vegen om een Superlike uit te delen als je echt van iemand onder de indruk bent. Maar Tinder op de Apple TV is wel een andere ervaring dan op je iPhone, omdat alles op het scherm van je televisie gebeurt.

Tinder op de Apple TV lijkt dan ook meer een soort spel wat je met meerdere mensen moet ‘spelen’. Doordat vrienden en familie mee kunnen kijken bij alle profielen die je voorgeschoteld worden, kunnen zij ook commentaar geven op je potentiële dates waardoor je wellicht tot andere inzichten komt. Aan de andere kant wordt Tinder op deze manier ook meer een vorm van aapjes kijken.

Behalve het naar links en rechts vegen, kun je ook meer van profielen bekijken door erop te klikken. Je bekijkt alle foto’s die de gebruiker geüpload heeft en kunt ook de biografie lezen. Ook de overeenkomstige interesses worden in de Apple TV-app getoond. Het enige wat niet mogelijk is, is om te chatten met een match. Zodra je een match krijgt, zul je dus naar je iPhone moeten grijpen om het gesprek aan te gaan. Misschien maar beter ook, want het gaat een beetje ver als vrienden en familie mee zouden kijken met het eerste gesprek van misschien wel je volgende vriend of vriendin.

De Apple TV-versie werkt ook samen met de donkere weergave van tvOS 10, wat betekent dat je de app ook in de avonduren kunt gebruiken zonder last te krijgen van je ogen. Tinder op de Apple TV is gratis beschikbaar en laat je net als in de iPhone-app inloggen via Facebook. Als je de iPhone-app al hebt, kun je Tinder op de Apple TV eenvoudig vinden bij je aankopenoverzicht.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 december 2016, 10:00
Categorie Apps
Onderwerp tinder

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.