iCulture in WhatsApp.

‘WhatsApp krijgt automatisch verdwijnende berichten’

WhatsApp werkt aan een functie waarbij berichten in een chat automatisch verdwijnen. De functie is opgedoken in een beta van de Android-versie.

WhatsApp is begonnen te werken aan een nieuwe functie. Met de optie Verdwijnende berichten zorg je ervoor dat chatberichten automatisch na een bepaalde periode verdwijnen. De functie kennen we al van veel andere chatapps, waaronder Signal, Viber en Instagram. Het zal waarschijnlijk nog wel even duren voordat de functie voor iedereen beschikbaar komt.

‘WhatsApp werkt aan automatisch verdwijnende berichten’

De nieuwe functie is ontdekt door WABetaInfo, die wel vaker nog niet beschikbare functies ontdekt. De eerste aanwijzingen voor deze optie zijn opgedoken in de nieuwste beta van WhatsApp op Android. De functie is nog niet actief. WhatsApp biedt in alle versies voor de verschillende platformen nagenoeg dezelfde functies, dus we verwachten dat het ook beschikbaar komt op iOS. De schakelaar voor de functie is te vinden in de opties voor groepsinstellingen. Je kan daar kiezen om een bericht na vijf seconden of een uur automatisch te laten verdwijnen.

WhatsApp automatisch verdwijnende berichten.

De functie is momenteel per chat in- of uit te schakelen. Verdwijnende berichten laten geen sporen na, dus je kan niet zien of je berichten gemist hebt. Dit geldt nu wel bij WhatsApp berichten die je zelf handmatig verwijdert. Momenteel is de optie alleen te vinden in groepsgesprekken, maar de verwachting is dat het ook naar privéchats komt.

WhatsApp staat aan het begin van de ontwikkeling van deze functie, dus je moet nog flink wat geduld hebben voordat je er gebruik van kan maken. Waar gebruikers nu wel al om staan te springen, is de eerder beloofde donkere modus. WhatsApp werkt daar al een tijdje aan en nu iOS 13 beschikbaar is, is het wachten tot de update beschikbaar is. Niemand weet nog wanneer de functie beschikbaar komt. Sowieso is het de laatste tijd stil wat betreft nieuwe mogelijkheden, terwijl er toch nog heel wat nieuwe functies voor WhatsApp in ontwikkeling zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.