Call of Duty Mobile.

Call of Duty: Mobile nu gratis beschikbaar voor iPhone en iPad

Je kan nu Call of Duty Mobile downloaden in Nederland, een gratis versie van de bekende first-person shooter. In de game neem je het wereldwijd op tegen andere spelers.

Activision, de uitgever van de bekende serie, is al jaren succesvol met de Call of Duty-games voor spelcomputers en pc. In het verleden zijn er ook wel mobiele versies uitgebracht, maar dat waren vaak spin-offs met zombies en meer strategische elementen. Nu is het tijd voor het echte werk, want Call of Duty: Mobile lijkt in heel veel opzichten op de versies op de spelcomputers.

Call of Duty: Mobile downloaden

Call of Duty: Mobile bevat een aantal multiplayerstanden waarbij je het opnemen tegen andere spelers. Bekende standen als Team Deathmatch, waarin je het in teams opneemt om de meeste kills, zijn van de partij. Je speelt in allerlei maps die je al kent van andere games uit de serie. Denk dan aan populaire gebieden zoals Nuketown en Crash. Ook andere modi zoals de Zombies-stand zijn beschikbaar.

Daarnaast heeft de game ook een Battle Royale-modus, die je kent uit games als Fortnite en PUBG. Daarin neem je het met in totaal 100 spelers tegen elkaar op in de strijd om als laatste over te blijven. De ontwikkelaar van de game is Tencent, die ook al verantwoordelijk was voor de mobiele versie van PUBG. De makers hebben dus flink wat ervaring opgedaan met dergelijke mobiele titels. In het spel kun je ook met bekende personages uit de serie spelen en zelf je wapens aanpassen.

In-app aankopen, niet in België te spelen
Call of Duty: Mobile is gratis om te spelen. Wel bevat het spel, zoals vele gratis games, in-app aankopen om je uitrusting te verbeteren en een voorsprong te krijgen. Deze in-app aankopen bestaan uit wapens, maar er zijn ook kratten met willekeurige voorwerpen. Je weet dus vaak niet wat je krijgt. Vanwege deze zogenaamde lootboxen is de game niet in België te downloaden omdat dit volgens Belgische regelgeving onder gokken valt. Om diezelfde reden is ook Mario Kart Tour niet te downloaden in België.

De prijs van de in-app aankopen variëren van €1,09 tot maar liefst €109,99. Dat laatste is een flinke bak met geld voor een mobiel spelletje zoals deze, maar gelukkig is de game ook speelbaar zonder geld uit te geven.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
1 oktober 2019 om 9:35
Onderwerp
Categorie
Apps
20 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.