Halide op iPhone 11

Foto-app Halide aangepast voor iPhone 11: makkelijker lenzen wisselen

Een van de vernieuwingen in de iPhone 11 en iPhone 11 Pro (Max) is dat er meerdere lenzen in zitten. Met de update van foto-app Halide wordt het makkelijker om ertussen te wisselen.

Halide Lens Switcher

De nieuwe Lens Switcher is bedoeld om snel tussen lenzen op de iPhone 11 Pro te kunnen wisselen. Die zit op dezelfde plek als voorheen en bedekt niet de viewfinder. Hij is bovendien binnen bereik van je vinger. Om te wisselen tussen de verschillende lenzen van de iPhone 11 Pro druk je achtereenvolgens op 1x, 2x of 0.5x. Als je weet wat je wilt kun je met Haptic Touch de Lens Switcher in een soort waaiervorm tevoorschijn halen, zodat je niet langs alle opties te hoeven bladeren.


Met je vinger kun je dan over het scherm vegen om de verschillende lenzen te proberen. Halide laat een preview zien hoe het eruit komt te zien. Er zijn ook zogenaamde Lens Guides. Die laten in lichtgrijs zien hoe de foto eruit zou hebben gezien als je voor een van de andere lenzen had gekozen. veeg je over het scherm om de verschillende lenzen te proberen, dan wordt de kleur geel om aan te geven welke compositie je krijgt als je die lens gebruik.

Lens Guides

Dit werkt op een andere manier dan de Camera-app van Apple zelf, die alleen aan de zijkant een gedimd gebied laat zien, om aan te geven dat de supergroothoeklens een nog breder beeld kan maken.

Halide Lens Switcher

Ga je naar de supergroothoeklens, dan missen er een paar opties die je normaal in Halide wel hebt, zoals schieten in RAW en handmatige focus. Dit komt omdat het niet wordt ondersteund door Apple. De makers van Halide hebben daarom een optie ‘MAX’ toegevoegd, zodat je alsnog zoveel mogelijk data van je bredere foto’s krijgt.

RAW op de iPhone 11

De nieuwste update zorgt er ook voor dat er betere ruisonderdrukking plaatsvindt bij RAW-foto’s op de iPhone 11. Ze zijn nog bezig om dit verder te verfijnen. Nu de iPhone 11 uit is, kan het team werken aan een grotere update, die er hierna aankomt. Daarin wordt het maken van RAW-foto’s nog beter. Er komt binnenkort een blogposting aan, waarin ze uitleggen hoe de iPhone 11 beelden verwerkt in de software, en hoe dit te vergelijken is met RAW.

Halide op iPhone 11

iOS 13 heeft ook een MultiCam-functie, maar die wordt door Halide nog niet ondersteund. In deze blogposting wordt uitgelegd waarom dat is.

Halide is verkrijgbaar in de App Store en wordt gemaakt door Ben Sandofsky en de Nederlander Sebastiaan de With.

Reacties: 2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.