WhatsApp audiobericht sturen en vastzetten.

WhatsApp laat je makkelijker audioberichten versturen

WhatsApp heeft het makkelijker gemaakt om audioberichten te versturen. Door omhoog te vegen, is het niet meer nodig om je vinger op het scherm te houden. Ook kun je in WhatsApp straks makkelijker YouTube-video's kijken.

WhatsApp audiobericht sturen en vastzetten.
WhatsApp brengt regelmatig nieuwe versies uit en vaak is het daarbij een raadsel wat er precies nieuw is. In de update-omschrijving van vandaag worden alleen oude functies genoemd, maar als we kijken naar de Engelse update-omschrijving, weten we pas wat er echt nieuw is. In versie 2.17.81 (link) heeft WhatsApp het makkelijker gemaakt om audioberichten te versturen. Ook gaat WhatsApp het direct afspelen van YouTube-filmpjes in WhatsApp zelf ondersteunen.

Makkelijker audioberichten sturen in WhatsApp

Als je in WhatsApp een audiobericht wil versturen, hou je normaal gesproken de microfoonknop ingedrukt. Zodra je deze los laat, wordt de opname gestopt en je audiobericht verzonden. In de nieuwste versie kun je ook een audiobericht sturen zonder dat je de hele tijd je vinger op het scherm moet houden. Je kunt namelijk omhoog vegen om de opname vast te zetten.

Audiobericht in WhatsApp.

Het enige wat je dus hoeft te doen, is eerst je vinger op de microfoon te houden. Vervolgens veeg je recht omhoog, waarna er een slotje in beeld komt te staan. Deze geeft aan dat het opnemen van je bericht door gaat, zelfs als je je vinger van het scherm haalt. Dit komt dus vooral van pas als je een langer bericht wil sturen. Onderin beeld zie je hoe lang de opname duurt en met de verzendknop kun je deze versturen. Wil je het bericht opnieuw opnemen, dan tik je onderaan op Annuleer om het audiobericht te verwijderen. Tijdens een opname kun je niet naar het chatoverzicht gaan of afbeeldingen in de huidige chat openen (met uitzondering van een grotere weergave met 3D Touch).

YouTube afspelen in WhatsApp

De Engelse update-omschrijving maakt ook nog melding van een tweede nieuwe functie. Volgens de omschrijving is het nu mogelijk om YouTube-filmpje in de nieuwe videospeler te bekijken. Dat betekent dat je een YouTube-filmpje direct in de chat kunt bekijken in een picture-in-picture stand. Je kunt de video groter en kleiner maken en verplaatsen over het scherm. Het is volgens WhatsApp zelfs mogelijk om de video te blijven kijken terwijl je naar een andere chat gaat.

Hoewel de functie volgens WhatsApp beschikbaar zou moeten zijn, is dat nu nog niet het geval. Waarschijnlijk wordt de functie later vandaag alsnog beschikbaar gesteld, zodra WhatsApp het via zijn servers activeert. Op dit moment wordt een YouTube-video dus nog gewoon via de YouTube-app afgespeeld zodra je een link deelt. Mocht WhatsApp de functie inderdaad geactiveerd hebben, dan werken we dit bericht bij.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 november 2017, 11:09
Categorie Apps
Onderwerp whatsapp

WhatsApp

WhatsApp is de populaire berichtendienst, die bijna iedere Nederlander op zijn of haar smartphone heeft staan. Hier vind je alles over WhatsApp op een rijtje: van gesprekken archiveren, je privacy goed instellen en op de desktop gebruiken tot de betekenis van de gekleurde vinkjes.

WhatsApp

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.