Jimmy Iovine Apple Music

Jimmy Iovine ontkent dat hij vertrekt bij Apple

Jimmy Iovine zou plannen hebben om Apple Music in augustus 2018 te verlaten, op het moment dat zijn aandelenplan afloopt. Zelf ontkent hij dat hij bij Apple gaat vertrekken.

Jimmy Iovine

De overname van Beats Music was de grootste en misschien ook wel de meest opmerkelijke overname die Apple ooit gedaan heeft. Daarmee haalde Apple ook twee opvallende persoonlijkheden in huis: Dr. Dre en Jimmy Iovine. Laatstgenoemde schijnt inmiddels andere plannen te hebben. Volgens bronnen van Billboard wil Iovine in augustus vertrekken, op het moment dat zijn aandelenplan afloopt.

Update 10-01-2017: Jimmy Iovine ontkent in een interview dat hij van plan is om bij Apple te vertrekken. In het interview zegt hij het volgende:

Ik ben bijna 65, werk nu vier jaar met Apple en in 2,5 jaar heeft Apple Music meer dan 30 miljoen abonnees weten te behalen. Ook Beats loopt nog steeds succesvol. Er is echter nog heel veel dat we willen doen. Ik ben toegewijd om te doen wat Eddy Cue, Tim Cook en Apple willen dat ik doe, om te helpen hoe en waar ik kan. Ik doe nog steeds mee. Het belangrijkste is dat ik loyaal aan Apple ben. Ik hou van Apple en ik hou van muzikanten. Dat is de reden dat die artikelen me irriteren, omdat het niets te maken heeft met de realiteit. Het leek erop alsof het allemaal om geld draaide.

Iovine bevestigt dat zijn aandelenplan in augustus afloopt, maar dat het grootste deel allang verlopen is. Hij voegt eraan toe dat we “Donald Trump nodig hebben om het fake news te noemen.”

‘Jimmy Iovine weg bij Apple Music’

Iovine kwam in 2014 op de loonlijst bij Apple te staan, na de overname van Beats, de muziekdienst en aanbieder van audioproducten. Iovine had het bedrijf samen met Dr. Dre opgericht maar de streaming muziekdienst hebben ze niet zelf bedacht. Die kregen ze in handen dankzij de overname van het noodlijdende MOG. Uiteindelijk leidde dit tot Beats Music, een streaming muziekdienst op abonnementsbasis.

Iovine uitte zich vorige maand nog kritisch over de mogelijkheid om met streaming muziek geld te verdienen. Hij gaf in een interview aan dat er geen droog brood te verdienen valt met dergelijke diensten en dat bedrijven daarom maar beter iets ernaast kunnen doen. Daarmee doelde hij vooral op diensten zoals Spotify en Tidal. Apple, Google en Amazon hebben ook muziekdiensten, maar verdienen hun geld vooral met andere producten en diensten.

In 2003 ontmoette Iovine voor het eerst Steve Jobs en Eddy Cue en sindsdien heeft de man een hechte band met Apple. Hij zag destijds veel kansen voor Apple’s iTunes en de iPod. Toen kon hij nog niet vermoeden dat hij ooit een belangrijke rol zou spelen in de uitbouw van Apple Music, dat momenteel meer dan 30 miljoen betalende gebruikers heeft. Spotify heeft er 70 miljoen.

Revisiegeschiedenis:

  • 2018 - 10 januari: Ontkenning van Jimmy Iovine toegevoegd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 januari 2018, 9:05
Categorie Apple
Onderwerp apple music

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.