whatsapp-logo-tilt

WhatsApp-update versimpelt foto’s delen, voegt nieuwe achtergronden toe

WhatsApp begint de week met een fijne nieuwe update. In de nieuwe versie kun je onder meer foto's versturen vanuit andere iOS-apps, en zijn er nieuwe achtergrondkleuren voor chatgesprekken toegevoegd.
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

whatsapp-logo-tilt

Het is maandagochtend en dat betekent dat WhatsApp de werkweek zoals wel vaker weer begint met een nieuwe update. Versie 2.12.14 van de razend populaire berichtendienst richt zich vooral op het delen van foto’s uit andere apps, het inzoomen op video’s en het uitbreiden van de achtergronden voor chats.

De update voor WhatsApp (link) staat vanaf nu op je te wachten in de App Store. Zodra je de nieuwe versie installeert, wordt het gemakkelijker om foto’s te delen uit andere apps die op je iPhone geïnstalleerd staan. Gebruik je bijvoorbeeld iCloud Drive, Google Drive, PDF Expert, Dropbox of Microsoft Onedrive, dan kun je vanuit een nieuw menu de foto’s die je daar opgeslagen hebt snel selecteren.

Nieuwe achtergronden in WhatsApp op iPhone. Deel nu foto's vanuit andere apps in WhatsApp.

Je komt dit nieuwe fotomenu als volgt tegen:

  1. Open WhatsApp en een chatgesprek waarin je een foto wilt versturen.
  2. Tik op het cirkeltje met het pijltje dat naast de chatbalk staat.
  3. In het menu dat nu in beeld verschijnt selecteer je Foto/video bibliotheek.
  4. Onder al je foto’s in je Filmrol staat nu de optie ‘Kies vanuit een andere app’.
  5. Door hierop te tikken kun je andere apps op je iPhone ondersteunen waar je foto’s in hebt opgeslagen.

Video’s inzoomen en nieuwe WhatsApp-achtergronden

Als je voortaan een video bekijkt op WhatsApp, is het mogelijk om in te zoomen. Open simpelweg een video en zoom in door twee vingers uit elkaar te bewegen op het scherm. Handig als je een detail in een filmpje beter wilt bekijken. Ook kun je jouw WhatsApp-chatgesprekken vanaf vandaag een stijlvolle achtergrond geven met de effen kleuren die aan de app zijn toegevoegd. De tiental nieuwe achtergronden verschillen van blauw tot zwart en van geel tot groen, dus de kans is groot dat er een voor jou tussen zit die je wel bevalt.

Ook zijn de blauwe vinkjes (die aangeven dat iemand een bericht gezien heeft) voortaan te zien in het overzicht met chatgesprekken. Daarnaast lijkt WhatsApp bezig met de functie om documenten naar elkaar te versturen. In het overzicht met je verstuurde foto’s en video’s staat in de nieuwe versie naast ‘Media en Links’ ook ‘Docs’ aangegeven. Het versturen van PDF- en Word-documenten werd een tijd geleden al getest in een beta van WhatsApp, dus de kans is groot dat deze functie er in de nabije toekomst aan zit te komen.

WhatsApp laat je toestel bovendien (eindelijk) niet meer trillen als je een bericht binnenkrijgt van een chat die je op dat moment geopend hebt. Als je de Spotlight zoekfunctie gebruikt, kun je WhatsApp daar voortaan ook terugvinden.

Bedankt voor de tips Melvin en Robin!

Revisiegeschiedenis:

  • 2016 - 29 februari: Informatie toegevoegd over extra nieuwe functies.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 februari 2016, 13:11
Categorie Apps
Onderwerpen update, whatsapp

WhatsApp

WhatsApp is de populaire berichtendienst, die bijna iedere Nederlander op zijn of haar smartphone heeft staan. Hier vind je alles over WhatsApp op een rijtje: van gesprekken archiveren, je privacy goed instellen en op de desktop gebruiken tot de betekenis van de gekleurde vinkjes.

WhatsApp

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.