Hannah Waddingham kerst

Weekend kijktips: Barbie, Leo, Fargo, Squid Game en meer

We schrijven op iCulture regelmatig over streaming videodiensten en handige functies om meer uit deze diensten te halen. Maar wat ga je kijken op je Apple-apparaten? Daar besteden we in deze rubriek aandacht aan. Je kunt dit weekend kijken naar diverse nieuwe films en series.

In de rubriek Weekend-kijktips besteden we aandacht aan het nieuwe aanbod van de Streaming videodiensten zoals Apple TV+ (probeer gratis), Netflix, Disney+ en Amazon Prime Video. Maar ook lokale aanbieders zoals NLZiet (twee weken gratis!), Videoland, CineMember en Ziggo hebben van alles te bieden. Wekelijks komen er meer series bij en het is dan wel zo fijn als je weet welke series, films en documentaires er echt uitspringen. Wij hebben daarom een selectie gemaakt.

Apple TV+

Apple TV+ is de streamingdienst van Apple met originele films, series en documentaires biedt. De producties zijn vaak van hoge kwaliteit en zijn zonder advertenties te kijken. Alle content is ook offline te downloaden. Ontdek hoe je Apple TV+ 3 maanden gratis kunt kijken bij je aankoop. Geen nieuw device gekocht? Dan krijg je 7 dagen gratis.

Hannah Waddingham: Home for Christmas

Ted Lasso is afgelopen, maar Apple TV+ is nog niet klaar om afscheid te nemen van de cast. Daarom komen een aantal van hen bij elkaar in de kerstspecial met Hannah Waddingham. Het is niet de AFC Richmond reünie waar je misschien op hoopte, maar Waddingham is een uitstekende zangeres en het is leuk om te zien hoe ze een aantal kerstklassiekers ten gehore brengt met mensen als Phil Dunster, Nick Mohammed en Brendan Hunt. Het plezier straalt er vanaf. Je komt er zeker van in de stemming voor de feestdagen.

Bekijken: Hannah Waddingham: Home for Christmas op Apple TV+

Disney+

Disney+ biedt een breed scala aan content, waaronder films, tv-series en documentaires van Disney, Pixar, Marvel, Star Wars en National Geographic. Geniet van een enorme collectie nieuwe en klassieke Disney-content. Je kunt genieten van HD-streaming zonder extra kosten. En je vindt bij Disney+ veel gezinsvriendelijke content, waardoor het geschikt is voor kijkers van alle leeftijden. Neem een jaarabonnement van 12 maanden en je krijgt 16% korting of bekijk onze Disney-deals.

Babylon Berlin (seizoen 4)

Babylon Berlin speelt zich af in de periode voor de sociale en politieke omwenteling van Duitsland in 1929. In dit misdaadverhaal staat de Duitse detective Gereon Rath centraal die naar Berlijn wordt gestuurd om onderzoek te doen naar een Duitse pornoclub die door de Russische maffia wordt beheerd. 

Doctor Who 60th Anniversary Special

Doctor Who is terug om zijn 60e verjaardag te vieren op de enige manier die hij kent – de aarde en/of het universum redden. David Tennant, die tussen 2005 en 2010 de 10e Doctor speelde, keert terug om de controle over de TARDIS over te nemen, nu al 14e Doctor. Er zijn drie tv-specials gemaakt om dit jubileum te vieren, met onder andere Catherine Tate als Donna Noble. Neil Patrick Harris (How I Met Your Mother) maakt zijn debuut als Speelgoedmaker in de laatste aflevering, net als Ncuti Gatwa (Sex Education), die Tennant vervangt voor de kerstspecial van Doctor Who in 2023.

A Haunting in Venice

Na de slechte ontvangst van ‘Murder on the Orient Express’ en ‘Death on the Nile’ hadden we niet verwacht dat de Hercule Poirot-serie van Kenneth Branagh nog een vervolg zou krijgen. Maar ‘A Haunting in Venice’ blijkt verrassend goed. De film is donkerder dan zijn voorgangers, waarbij Hercule Poirot wordt gedwongen om nog een moordmysterie op te lossen, te midden van spookachtige gebeurtenissen in de beroemde Italiaanse stad.


Icoon met afbeelding van TV
Dit wil je zien!

💻 Probeer Apple TV+ 7 dagen gratis (of 1 jaar gratis bij geselecteerde devices)
🇳🇱 NLZIET: twee weken gratis kijken naar alle belangrijke Nederlandse zenders!
👽 SkyShowtime: probeer 7 dagen gratis, daarna €6,99 per maand
🏎 Viaplay: volg de F1 en Premier League met veel korting
🧟‍♀️ Pathé Thuis: kijk de beste films, ook recente blockbusters!
🎬 CineMember: kijk 2 weken gratis naar arthouse films


Netflix

Netflix biedt een uitgebreide collectie films, series, documentaires en originele content in diverse genres. Je kunt content downloaden om offline te kijken. Ook kun je op verschillende manieren kijken, waardoor je altijd wel een geschikt apparaat hebt.

Leo

Deze muzikale comedy over volwassen worden volgt het laatste jaar van de basisschool, gefilmd vanuit het oogpunt van het huisdier van de klas. Met Adam Sandler als de hagedis Leo. Adam Sandler heeft de afgelopen tijd nogal wat succes op Netflix: de ene na de andere productie slaat aan. Denk aan Uncut Gems, Uncut Gems, Hustle en You’re So Not Invited to My Bat Mitzvah. In deze gezinsvriendelijke comedy-musical special speelt Sandler de rol van hagedis. Hij heeft het grootste deel van zijn 74 jaar in een glazen hok doorgebracht als huisdier van een basisschool. Maar als Leo hoort dat hij nog maar één jaar te leven heeft, plant hij een ontsnapping uit zijn gevangenis, om de verloren tijd in te halen en zoveel mogelijk van de wereld te zien. De recensies voor Leo zijn positief en zowel fans als critici vinden het een leuke film om gezellig samen te kijken.

Squid Game: The Challenge

Terwijl Squid Game seizoen 2 nog in ontwikkeling is, heeft Netflix besloten om Hwang Dong-hyuk’s enorm succesvolle show tot leven te brengen in een reality-versie. Net als in het origineel strijden 456 deelnemers tegen elkaar voor een grote geldprijs. Degene die de 10-delige wedstrijd wint, gaat er vandoor met een gigantisch bedrag van $4,56 miljoen, dus reken maar op achterklap en vriendjespolitiek, plus iconische Squid Game-spellen zoals ‘Red Light Green Light’. De recensies waren niet al te vriendelijk over de nieuwste realityserie van Netflix en deelnemers klaagden over de slechte omstandigheden op de filmset. Maar je kijkt dit ook vooral vanwege het (leed)vermaak. De eerste vijf afleveringen van The Challenge zijn nu uit. Afleveringen 6 tot en met 9 verschijnen op 29 november en de laatste aflevering op 6 december.

Last Call for Istanbul

Zoetsappige dramafilm uit Turkije waarin twee getrouwde mensen elkaar bij toeval ontmoeten op de luchthaven van New York. De één raakt een koffer kwijt, de ander besluit te helpen. Dit leidt tot een nacht voor spanning en verlangen, langs alle bekende toeristische plekken in The Big Apple.

A Nearly Normal Family (seizoen 1)

De wereld van een schijnbaar perfect gezin spat uiteen wanneer een schokkende moord bewijst dat iedereen bereid is tot wanhopige daden om elkaar te beschermen. 


Amazon Prime Video

Amazon Prime Video biedt een gevarieerde selectie van films, series en documentaires, waaronder exclusieve content. Ben je Amazon Prime-lid, dan heb je toegang tot deze streamingdienst én kun je genieten van extra voordelen zoals snellere verzending van Amazon-aankopen. Daarnaast kun je films huren of kopen. Start je gratis proefperiode van 30 dagen.

L’Equilibrio

In de criminele straten van Napels gaat een nieuwe pastoor in tegen de lokale maffia, die vervolgens terugslaat.

John Wick: Chapter 4

De strijd tussen John Wick en de High Table blijft voortduren. De prijs op het hoofd van John Wick lijkt steeds meer te stijgen. Van New York tot aan Parijs en van Osaka tot aan Berlijn, John zal het op moeten nemen tegen de sterkste tegenstanders tot nu toe.

Ronnie O’Sullivan: The Edge of Everything 

In deze documentaire zien we snookerlegende Ronnie O’Sullivan. Hij wordt gedwongen zijn innerlijke demonen te verslaan, terwijl hij probeert om op het wereldpodium probeert te presteren. We krijgen het beste en slechtste van O’Sullivan zien, terwijl hij “zichzelf terugvindt in de intense greep van de sport”. Het hele seizoen bij één grote aanloop naar dat belangrijke, carrièrebepalend toernooi. ‘The Edge of Everything’ werd geregisseerd door de bekende documentairemaker Sam Blair (Maradona ’86, Make Us Dream) en werd geproduceerd door Studio 99 van voetballer David Beckham. Voor snookerfans een must om de kijken, voor anderen misschien niet zo interessant.




SkyShowtime

SkyShowtime is een streamingdienst die een uitgebreide collectie van films, series, sport, en kinderprogramma’s biedt. Het combineert content van bekende filmstudio’s zoals Dreamworks, Universal en Paramount. Het platform is gebruiksvriendelijk en laat je ook offline kijken. Bekijk welke korting op SkyShowtime je kunt krijgen.

Fellow Travelers (seizoen 01 – aflevering 01)

In de jaren ’50, tijdens de Lavender Scare in Washington D.C., worden twee mannen, de charismatische en ambitieuze Hawkins Fuller en de religieuze idealist Tim Laughlin, verliefd en beginnen een riskante, explosieve en sensuele decennialange relatie.


Videoland

Videoland is een Nederlandse streamingdienst met veel aandacht voor Nederlandse producties. Je kunt onbeperkt kijken zonder reclames, ook naar series die op RTL te zien zijn. Ook kun je vooruit kijken naar series die op een later moment op RTL uitgezonden worden. De content wordt regelmatig vernieuwd, waardoor er altijd iets nieuws te bekijken is.

Fargo (seizoen 5 – aflevering 1 en 2)

Deze serie, die geïnspireerd is op de film van de gebroeders Coen en het ‘true crime’-genre, speelt zich af in Minnesota en draait om ‘echte’ misdrijven. Deze keer speelt Jon Hamm (Mad Men, Good Omens) de hoofdrol als Sheriff Roy Tillman, die een zaak onderzoekt rond huisvrouw Dorothy Lyon (Juno Temple uit Ted Lasso), wiens mysterieuze verleden haar inhaalt en haar in de problemen brengt met de autoriteiten.


Pathé Thuis

Wil je de nieuwste films zien, dan moet je bij Pathé Thuis zijn! Je betaalt per film en betaalt daarom alleen voor wat je echt kijkt. De streams zijn van hoge kwaliteit en je kunt al binnen een paar weken na de bioscooprelease de grootste blockbusters kijken. Kijk je eerste film met 60% korting!

Barbie

‘Barbie’ volgt een van de poppen die in Barbieland woont. Ze wordt van school gestuurd omdat ze niet perfect genoeg is. Ze besluit vervolgens om op avontuur te gaan in de echte wereld.

The Equalizer 3

Robert McCall probeert een nieuw leven op te bouwen in Italië, maar vindt het moeilijk zijn verleden achter zich te laten. Wanneer hij ontdekt dat zijn nieuwe vrienden worden bedreigd door de lokale maffia, besluit hij hen aan te pakken.

Voor het samenstellen van deze lijst hebben we – uiteraard met toestemming – gebruik gemaakt van de info van Nieuwdezeweek.nl

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.