watchOS 7.2 beta.

watchOS 7.2 Release Candidate beschikbaar voor ontwikkelaars

Apple heeft de Release Candidate van watchOS 7.2 uitgebracht. Er zitten geen opvallende nieuwe functies in en Apple lijkt vooral bezig om problemen op te lossen.
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

watchOS 7.2 beta bevat relatief weinig nieuwe functies, maar één ervan kunnen we alvast verklappen. Het lijkt erop dat Apple van plan is om Fitness+ gelijktijdig met watchOS 7.2 (en iOS 14.3) uit te brengen. We verwachten dat de update nog dit jaar voor iedereen uit komt. De komende weken wordt de update in ieder geval uitgebreid getest.

Meest recente watchOS 7.2 Beta

watchOS 7.2 Release Candidate

8 december 2020 – Apple heeft Release Candidate van watchOS 7.2 uitgebracht. Daarin is voor het eerst het algoritme voor ECG-metingen vernieuwd. Het gaat om HKAppleECGAlgorithmVersion.version2, zo valt te lezen op de developer-website van Apple. Verdere informatie wordt niet gegeven. HK staat voor HealthKit. Het is de eerste keer dat het algoritme wordt vernieuwd sinds de ECG-functie werd ingevoerd.

Apple Fitness+ in beta

In de tweede beta van watchOS 7.2 zijn aanwijzingen voor Fitness+ aangetroffen. De beta heeft een splashscreen waarop Fitness+ wordt genoemd als een van de nieuwe functies. We verwachten dat de definitieve versie van watchOS 7.2 begin december beschikbaar komt. Dat zou op tijd zijn, want Apple had beloofd dat Fitness+ nog in 2020 beschikbaar zou komen in een beperkt aantal landen. Nederland en België zitten er nog niet bij. Apple kondigde Fitness+ samen met de Apple Watch Series 6 aan. Voor een tientje per maand kun je sporten en workouts volgen. Je kunt deze ook afspelen via de Apple TV, zodat je de oefeningen en je voortgang op het grote scherm kunt zien.

Meer info lees je in onze uitleg over Fitness+.

watchOS 7.2 beta.

watchOS 7.2 beta downloaden

De beta van watchOS 7.2 is beschikbaar voor ontwikkelaars met het juiste betaprofiel. Heb je al een eerdere beta van watchOS geïnstalleerd, dan zie je de update vanzelf verschijnen. We verwachten dat de beta binnenkort ook voor publieke testers beschikbaar komt.

Let op: deze beta’s zijn alleen bedoeld voor ontwikkelaars en publieke testers zijn niet geschikt om te gebruiken op toestellen die je dagelijks nodig hebt.

Over watchOS 7.2
Omdat het hier om de tweede update na een grote release gaat verwachten we niet dat er noemenswaardig grote tweaks in verwerkt zitten. Het zal vooral gaan om bugfixes en het oplossen van problemen die bij de release zijn opgedoken. Mocht er iets ontdekt zijn, dan werken we dit artikel bij.

Tijdlijn watchOS 7.2 beta

Hieronder vind je een tijdlijn van de watchOS 7.2-beta’s. We verwachten watchOS 7.2 in december 2020.

  • watchOS 7.2 Release Candidate: 8 december 2020 (verschenen)
  • watchOS 7.2 beta 3: 2 december 2020 (verschenen)
  • watchOS 7.2 beta 2: 18 november 2020 (verschenen)
  • watchOS 7.2 beta 1: 12 november 2020 (verschenen)
  • watchOS 7.2 final: december 2020 (verwacht)

Over het testen van beta’s
Bij het testen van beta’s kun je vaak tegen problemen aanlopen. Allereerst zijn meestal niet alle functies direct beschikbaar, maar worden deze gaandeweg de testperiode toegevoegd en uitgebreid. Ook kun je last hebben van vastlopers of kunnen sommige apps nog niet goed werken. Hou hier dus rekening mee als je besluit een watchOS-update te gaan testen. Het wordt dan ook afgeraden om een beta op een toestel te installeren dat je dagelijks gebruikt, omdat er nog veel problemen in de beta kunnen zitten. Bij watchOS kun je bovendien niet downgraden.

Dit artikel zal bij nieuwe beta’s steeds opnieuw worden gepubliceerd, waarbij we de nieuw toegevoegde functies bijwerken.

Revisiegeschiedenis:

  • 2020 - 09 december: Informatie over vernieuwd ECG-algoritme toegevoegd.
  • 2020 - 08 december: Release Candidate is beschikbaar.
  • 2020 - 02 december: De derde beta is er.
  • 2020 - 19 november: Fitness+ toegevoegd als aanstaande functie.
  • 2020 - 18 november: Tweede beta nu beschikbaar.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 december 2020, 22:52
Categorie iDevices
Onderwerpen watchOS 7, watchOS-beta
Software watchOS 7

watchOS 7

watchOS 7 is de grote software-update voor de Apple Watch, die in het najaar van 2020 verscheen. De update bevat de langverwachte slaapfuncties, nieuwe en verbeterde wijzerplaten, een handenwasfunctie en nog veel meer. Lees hier meer over de update en een overzicht van alle watchOS 7-functies.

watchOS 7
8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.