Apple Watch Series 3 review met wijzerplaat

Apple brengt watchOS 5.3.2 uit voor Apple Watch Series 1 en 2

Bezitters van een Apple Watch Series 1 en 2 wachten nog op de update naar watchOS 6. Ondertussen heeft Apple wel iets uitgebracht, maar het is niet helemaal wat ze hadden verwacht. Eerst komt nu namelijk nog watchOS 5.3.2 uit.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

watchOS 5.3.2 is te downloaden via de Watch-app op je iPhone door naar Algemeen > Software-update te gaan. Je horloge moet daarbij minstens 50 procent zijn geladen en op een lader liggen. Ook moet het vlakbij de iPhone zijn. Volgens de releasenotes bevat watchOS 5.3.2 belangrijke beveiligingsmaatregelen en het is daarom aan te raden dat iedereen met een geschikte Apple Watch het installeert. Zo zit er een fix in voor een kwetsbaarheid, waardoor een hacker op afstand onverwacht apps zou kunnen afsluiten of willekeurige code kan laten uitvoeren.

watchOS 5.3.2 nu te downloaden

Met de komst van deze update is het de vraag hoe snel watchOS 6 voor de Series 1 en 2 beschikbaar komt. Apple heeft daar nog geen datum voor gegeven, maar zoals we eerder deze maand hebben gezien: er verschuift de afgelopen weken nogal wat. Zo werden iOS 13.1, iPadOS en tvOS 13 vervroegd uitgebracht op 24 september.

Apple Watch: toch lastig af te lezen in de zon

watchOS 6 verscheen eerder al voor mensen met een Series 3 en 4. Bezitters van deze horloges hoeven dus niet te updaten naar 5.3.2. Mogelijk is het wachten op watchOS 6.1 voordat ook de update voor oudere modellen uit komt.

Bekijk ook

Alles over watchOS 6: functies, vernieuwingen en geschikte Apple Watch-modellen

Alles over watchOS 6, de meest recente grote update voor de Apple Watch. Welke vernieuwingen zitten er in watchOS 6, welke modellen zijn geschikt en wat zijn de verdere functies? Lees hier alle details over deze grote update voor de Apple Watch!

Tussentijdse update voor Mojave

Verder heeft Apple een tweede supplementele update voor macOS Mojave 10.14.6. Dit is de huidige versie die nu in gebruik is bij het publiek. Je kunt deze downloaden via de Systeemvoorkeuren. Er zijn ook updates voor macOS Sierra en macOS High Sierra. Het is nog onbekend wat er gewijzigd is, maar Apple spreekt over verbeterde beveiliging. Het daarom raadzaam om de update te installeren. Eén van de kwetsbaarheden geeft een hacker op afstand de mogelijkheid om willekeurige code uit te voeren.

Ondertussen wachten we nog op macOS Catalina, dat in oktober moet verschijnen. Apple heeft nog geen specifieke datum gegeven.

Alles over de nog resterende releasedata voor 2019 lees je in onderstaand artikel.

Bekijk ook

Handig overzicht: dit zijn alle releasedata die Apple bekendmaakte

Apple heeft heel veel aankondigingen gedaan en daarbij horen ook heel veel verschillende startdata. Raak je het overzicht kwijt en weet je niet meer wanneer wat beschikbaar komt? Met dit overzicht met releasedata die tijdens het Apple-event bekendgemaakt zijn, weet je precies wanneer wat komt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

watchOS

watchOS is het besturingssysteem van de Apple Watch. watchOS heeft talloze functies, zoals wijzerplaten, apps en nog veel meer. Ontdek in dit overzicht de nieuwste functies en tips, zodat je meer uit je Apple Watch haalt!

watchOS
7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.