EarPods met iPhone 6

Apple brengt iOS 12.4.2 uit voor iPhone 6 en eerder

Apple heeft een update iOS 12.4.2 update uitgebracht voor de iPhone 6 en ouder. Dit zijn toestellen die geen iOS 13 meer krijgen en waarbij toch enkele beveiligingslekken moesten worden gefixt.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

iOS 12.4.2 voor iPhone 6 en eerder

De update is beschikbaar voor alle toestellen die nog naar iOS 12 te updaten waren, maar niet naar iOS 13. Bij de iPhones en iPods gaat het in feite maar om een paar toestellen:

Bij de iPhone 5 en 5c kan alleen iOS 10.3 geïnstalleerd worden en oudere toestellen blijven bij nog lagere versies steken.

Wat iPads betreft kun je update iOS 12.4.2 installeren op:


Ook hier geldt dat dit de enige iPads zijn die naar iOS 12 te updaten waren en dus nu naar iOS 12.4.2 kunnen. De modellen hiervoor blijven op oudere versies hangen. Mochten er nog nieuwe ontdekkingen worden gedaan, dan vullen we dit artikel uiteraard aan.

Apple heeft ondertussen een supportartikel uitgebracht met uitleg welke beveiligingsmaatregelen zijn genomen. Daarin staat dat Apple geen beveiligingslekken bekendmaakt voordat een onderzoek heeft plaatsgevonden en de lekken zijn gedicht.

Voor deze update noemt Apple alleen CVE-2019-8641 als beveiligingsprobleem. Het is ontdekt door Samuel Groß en Natalie Silvanovich van Google Project Zero.

Het wordt als volgt omschreven:

A remote attacker may be able to cause unexpected application termination or arbitrary code execution.

In ons iOS-update overzicht lees je welke iOS-versie er op jouw toestel geïnstalleerd kan worden.

Bekijk ook

iOS update overzicht: welke versie kan ik op mijn iPhone of iPad installeren?

Kan ik mijn iPhone of iPad nog updaten? Check ons overzicht voor de meest recente iOS-versie die je op jouw Apple-toestel kunt installeren.

Apple bracht donderdagavond ook nog een update voor de Apple Watch Series 1 en 2 uit en een tweede supplementaire update voor Mojave. Je leest er alles over in onderstaand artikel:

Bekijk ook

Apple brengt watchOS 5.3.2 uit voor Apple Watch Series 1 en 2

Bezitters van een Apple Watch Series 1 en 2 wachten nog op de update naar watchOS 6. Ondertussen heeft Apple wel iets uitgebracht, maar het is niet helemaal wat ze hadden verwacht. Eerst komt nu namelijk nog watchOS 5.3.2 uit.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

iOS

iOS is het besturingssysteem van de iPhone. iOS regelt alles wat er op je iPhone gebeurt: van de apps tot aan de functies van je iPhone en de verbindingen met Bluetooth, wifi en mobiele netwerken. Voor iOS brengt Apple regelmatig nieuwe gratis updates uit. Dit kunnen zowel hele grote updates met nieuwe functies zijn als kleine updates met bugfixes en verbeterde beveiliging. Lees hier meer over de huidige iOS-versie.

iOS
6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.