EarPods met iPhone 6

Apple brengt iOS 12.4.2 uit voor iPhone 6 en eerder

Apple heeft een update iOS 12.4.2 update uitgebracht voor de iPhone 6 en ouder. Dit zijn toestellen die geen iOS 13 meer krijgen en waarbij toch enkele beveiligingslekken moesten worden gefixt.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

iOS 12.4.2 voor iPhone 6 en eerder

De update is beschikbaar voor alle toestellen die nog naar iOS 12 te updaten waren, maar niet naar iOS 13. Bij de iPhones en iPods gaat het in feite maar om een paar toestellen:

Bij de iPhone 5 en 5c kan alleen iOS 10.3 geïnstalleerd worden en oudere toestellen blijven bij nog lagere versies steken.

Wat iPads betreft kun je update iOS 12.4.2 installeren op:


Ook hier geldt dat dit de enige iPads zijn die naar iOS 12 te updaten waren en dus nu naar iOS 12.4.2 kunnen. De modellen hiervoor blijven op oudere versies hangen. Mochten er nog nieuwe ontdekkingen worden gedaan, dan vullen we dit artikel uiteraard aan.

Apple heeft ondertussen een supportartikel uitgebracht met uitleg welke beveiligingsmaatregelen zijn genomen. Daarin staat dat Apple geen beveiligingslekken bekendmaakt voordat een onderzoek heeft plaatsgevonden en de lekken zijn gedicht.

Voor deze update noemt Apple alleen CVE-2019-8641 als beveiligingsprobleem. Het is ontdekt door Samuel Groß en Natalie Silvanovich van Google Project Zero.

Het wordt als volgt omschreven:

A remote attacker may be able to cause unexpected application termination or arbitrary code execution.

In ons iOS-update overzicht lees je welke iOS-versie er op jouw toestel geïnstalleerd kan worden.

Apple bracht donderdagavond ook nog een update voor de Apple Watch Series 1 en 2 uit en een tweede supplementaire update voor Mojave. Je leest er alles over in onderstaand artikel:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 september 2019, 23:44
Categorie iOS
Onderwerpen firmware, ios, ios-stable, update
6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.