watchOS 5 op de Apple Watch.

watchOS 5.2 voor de Apple Watch is hier: met ECG-functie!

watchOS 5.2 voor de Apple Watch is nu voor iedereen beschikbaar. De nieuwste versie bevat onder andere ondersteuning voor de AirPods 2 en nieuwe wijzerplaten voor de Hermès-editie. Check hier alle vernieuwingen.
Redactie - · Laatst bijgewerkt:

watchOS 5.2 beschikbaar

Samen met iOS 12.2 heeft Apple ook watchOS 5.2 vrijgegeven. Dit is de nieuwste versie voor de Apple Watch, vanaf de Series 1. De afgelopen maanden is Apple bezig geweest met het testen van deze versie en in dit artikel nemen we de vernieuwingen met je door.


De afgelopen maanden is uit de watchOS 5.2 beta niet heel veel nieuws gekomen. Apple heeft de update vooral gebruikt om bugfixes door te voeren, maar voor eigenaren van de nieuwe AirPods 2 is er sowieso een reden om snel te updaten.

Er zit ondersteuning voor ECG in Nederland en België in.

Dit zijn de watchOS 5.2 releasenotes

Deze update bevat nieuwe functies, verbeteringen en probleemoplossingen:

Informatie over de beveiligingsaspecten van Apple software-updates vind je op deze pagina.

ECG beschikbaar in Nederland

Met ingang van watchOS 5.2 kun je de Apple Watch ECG-functie eindelijk in Nederland gebruiken. Apple heeft het maken van een ECG vrijgegeven voor heel Europa, zodat je overal een hartfilmpje kan maken als je de nieuwste Apple Watch hebt. Je maakt de ECG via de speciale ECG-app, die beschikbaar is zodra je watchOS 5.2 en iOS 12.2 geïnstalleerd hebt. Je kan ook een snelkoppeling naar de ECG-app toevoegen aan de wijzerplaat van je Apple Watch.

De ECG-functie is beschikbaar in de volgende landen en regio’s: België, Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Guam, Hongarije, Hongkong, Ierland, Italië, Luxemburg, Maagdeneilanden, (VS), Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Portugal, Puerto Rico, Roemenië, Spanje, Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk, Zweden, Zwitserland.

ECG op de Apple Watch Series 4.

Lukt het niet om de ECG-app te activeren? In onze tip over de Apple Watch ECG lees je precies wat je moet doen om aan de slag te gaan met je eerste scan.

Onregelmatige hartritmes

Apple biedt nu ook in Europa ondersteuning voor meldingen van onregelmatige hartritmes op de Apple Watch. Het voordeel hiervan is dat dit niet alleen werkt op de Series 4, maar ook op oudere Apple Watch-modellen. Heb je een Series 1 of nieuwer, dan kan je dit inschakelen via de instellingen. In onze tip over de onregelmatige hartslagmeldingen lees je hoe je dit precies doet.

Ondersteuning voor AirPods 2

De nieuwe AirPods 2 met verbeterde H1-chip vereisen de nieuwste versies van iOS, watchOS en macOS alles uit de oordopjes te halen. Als je de nieuwe AirPods gekocht hebt en van plan bent om muziek via je Apple Watch te luisteren, dan moet je watchOS 5.2 dus installeren. Je kan daardoor makkelijk wisselen tussen je iPhone en Apple Watch, wat bij deze nieuwe AirPods ook nog eens een stuk sneller gaat. Wil je nog AirPods kopen? Als je nu bestelt, heb je ze mogelijk al volgende week in huis.

Nieuwe Hermès-wijzerplaten

Ben je de gelukkige eigenaar van een Apple Watch Hermès? In watchOS 5.2 zitten nieuwe wijzerplaten. De wijzerplaten hebben een kleurverloop in de tinten Cherry/Sakura (roze) en Bleu (blauw). Je kan bij de wijzerplaat één complicatie instellen. De nieuwe wijzerplaten zijn alleen beschikbaar voor de Apple Watch Series 4 Hermès en vereist ook iOS 12.2.

Hermes wijzerplaten watchOS 5.2

watchOS 5.2 downloaden
watchOS 5.2 is te downloaden voor de Apple Watch Series 1 en nieuwer, dus niet voor de originele Apple Watch Series 0 uit 2015. Weet je niet welke Apple Watch je hebt, check dan ons artikel met Apple Watch-modellen. Om de update uit te voeren, doe je het volgende op de gekoppelde iPhone:

  1. Ga naar Mijn Watch > Algemeen.
  2. Tik op Software-update en wacht tot de update is gedownload.
  3. Hang de Apple Watch aan de lader en wacht geduldig af tot de update is geïnstalleerd.

Terwijl de Apple Watch aan het updaten is, hou je de gekoppelde iPhone in de buurt om het updateproces niet te verstoren. Het updaten van de Apple Watch kan langer dan een uur duren, dus wees vooral geduldig. Zorg er in ieder geval voor dat de verbinding met de oplader niet verbroken wordt. Om de installatie af te ronden is het verplicht om de Apple Watch aan de lader te hangen, dus hou daar rekening mee.

Lukt het installeren niet? Voor watchOS installatieproblemen, lees je ons bijbehorende artikel.

Let op: houd de reacties on-topic, concreet en overzichtelijk voor anderen. Persoonlijke statusupdates of je download gestart/gelukt is, voegen niets toe aan de discussie. Ook kan het iets langer duren voordat de update zichtbaar is. Ook dit hoef je niet te melden. Deze reacties worden verwijderd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 maart 2019, 16:52
Categorie iDevices
Onderwerpen watchOS 5, watchOS-stable
Device Apple Watch
Software watchOS 5

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.