Het Bedieningspaneel op de Apple Watch.

Eerste beta van watchOS 3.2 met Theater Mode nu beschikbaar voor Apple Watch

De eerste beta van watchOS 3.2 is zojuist beschikbaar gekomen voor de Apple Watch. In watchOS 3.2 vind je de nieuwe Theater Mode en wordt SiriKit toegevoegd.

Apple heeft eindelijk de eerste beta van watchOS 3.2 met buildnummer 14V5205d vrijgegeven. De belangrijkste nieuwe toevoeging is de speciale Theater Mode. Dankzij deze stand kun je ervoor zorgen dat het scherm van je Apple Watch niet oplicht als je in donkere ruimtes zit, zoals een bioscoop of theater.

Het Bedieningspaneel op de Apple Watch.

Een paar dagen geleden kwamen de eerste beta’s van iOS 10.3, macOS Sierra 10.12.4 en tvOS 10.2 al beschikbaar. Nu kunnen ontwikkelaars ook met een nieuwe beta voor de Apple Watch aan de slag. Hiervan zal waarschijnlijk geen publieke beta beschikbaar komen.

watchOS 3.2 beta 1: Theater Mode en SiriKit

Apple heeft al laten weten welke nieuwe functies er in watchOS 3.2 toegevoegd zijn: een nieuwe Theater Mode en ondersteuning voor SiriKit. De Theater Mode is bedoeld om in duistere ruimtes te gebruiken, waar het oplichten van je scherm storend kan zijn, zowel voor je zelf als voor anderen. Ook kan het vervelend zijn als het scherm steeds geactiveerd wordt als je je pols beweegt. Met de Theater Mode voorkom je dat. Je krijgt nog wel tikjes op je pols bij elke notificatie, maar om het scherm aan te zetten moet je er eerst op tikken of op de Digital Crown drukken.

Daarnaast heeft Apple in watchOS 3.2 ook SiriKit toegevoegd. SiriKit was nieuw in iOS 10 en zorgde ervoor dat apps van derden ook gebruik konden maken van Siri. Voor de Apple Watch was dit nog niet mogelijk, maar met ingang van watchOS 3.2 is Siri ook op de Apple Watch een stuk slimmer geworden. Hierdoor kun je op je Apple Watch bijvoorbeeld workout-apps starten of een taxi oproepen. Ontwikkelaars moeten hun apps wel aanpassen voordat het werkt met Siri.

Mocht er naar aanleiding van de eerste beta van watchOS 3.2 nog meer informatie naar buiten komen over deze of andere nieuwe functies, dan werken we dit artikel bij.

Beta 1 watchOS 3.2 downloaden

De eerste beta van watchOS 3.2 is nu beschikbaar voor de Apple Watch, maar alleen voor ontwikkelaars. Andere gebruikers zullen nog even geduld moeten hebben, want watchOS 3.2 komt pas ergens in de komende maanden beschikbaar, waarschijnlijk in maart.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 januari 2017, 19:05
Categorie iOS
Onderwerpen apple watch, watchos 3

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015, met daarna elk jaar een nieuw model. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, activiteiten bijhouden, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en ermee betalen met Apple Pay. Lees hier alles over de Apple Watch.

Apple Watch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.