Apple TV kerst

Beta 1 van tvOS 10.2 voor de Apple TV nu beschikbaar

Apple heeft een nieuwe beta voor de Apple TV vrijgegeven. Apple is namelijk zojuist gestart met het testen van tvOS 10.2, de nieuwste versie voor de vierde generatie Apple TV.
Benjamin Kuijten - · Laatst bijgewerkt:

De Apple TV krijgt binnenkort een nieuwe update. Apple heeft namelijk de eerste ontwikkelaarsbeta van tvOS 10.2 vrijgegeven, met onder andere een nieuwe ‘accelerated scrolling’-functie waarmee je sneller kunt bladeren. tvOS 10 is de nieuwste versie van het besturingssysteem voor de Apple TV en verscheen afgelopen september, tegelijk met onder andere iOS 10.

Apple TV kerst

Beta 1 tvOS 10.2 voor de Apple TV

Afgelopen december bracht Apple samen met onder andere iOS 10.2 ook tvOS 10.1 uit. In deze versie zat voor Europeanen weinig nieuws, maar voor Amerikanen bevatte deze versie onder andere de nieuwe TV-app. In Europa is deze app niet beschikbaar, waardoor er voor ons weinig nieuws zat in deze nieuwe versie van tvOS. Naast de nieuwe TV-app kreeg de Apple TV ook single sign-on.

Het is te hopen dat Apple in tvOS 10.2 weer nieuwe functies toegevoegd heeft die ook voor ons interessant zijn. Zo kunnen Belgische Apple TV-gebruikers nog steeds geen gebruikmaken van de Nederlandse versie van Siri, terwijl dit voor Nederlandse gebruikers sinds tvOS 10 wel mogelijk is.

De releasenotes van buildnummer 14W5222d doen echter vermoeden dat er niet écht veel bruikbare functies in zitten. Dit meldt Apple erover:

About tvOS 10.2 beta
tvOS 10.2 includes includes new features, bug fixes, and improvements in the OS and SDK including:
– Accelerated Scrolling support for UIKit and TVMLKit apps
– Device Enrollment Program support
– Expanded Mobile Device Management support
– Support for the VideoToolbox framework

tvOS 10.2 beta 1 downloaden

De eerste beta van tvOS 10.2 is nu voor ontwikkelaars te downloaden. Zoals gebruikelijk al deze testversie niet beschikbaar komen voor publieke testers. Apple zal deze versie de komende tijd uitvoerig gaan testen, waardoor het nog wel even duurt voordat deze versie beschikbaar komt voor het grote publiek. Mogelijk zal dat ergens de komende weken zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 januari 2017, 8:42
Categorie iOS
Onderwerpen apple tv, tvOS 10

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.