macOS Sierra op een MacBook met persoon

Probeer nu zelf: publieke beta van macOS Sierra 10.12.4 beta 1 met Night Shift

Apple heeft macOS Sierra 10.12.4 vrijgegeven. macOS Sierra 10.12.4 is nu beschikbaar voor geregistreerde ontwikkelaars en publieke testers volgen binnenkort. De update bevat in ieder geval de nodige bugfixes.

Apple heeft vanavond de publieke beta van macOS Sierra 10.12.4 uitgebracht, waarin nu Night Shift-functies aanwezig is. Geregistreerde ontwikkelaars konden afgelopen dinsdag al aan de slag met deze beta en nu volgen ook de publieke betatesters.

macOS Sierra op een MacBook met persoon

macOS Sierra 10.12.4 beta 1 met Night Shift

De belangrijkste wijziging in macOS Sierra 10.12.4 beta 1 is de ondersteuning voor Night Shift, dat voorkomt dat er te veel blauw licht van het beeldscherm afstraalt, waardoor je mogelijk minder goed kunt slapen.

Night Shift op een iPhone

Op de Mac was een dergelijke nachtstand al beschikbaar dankzij de f.lux-app, die op macOS nog niet was verbannen.

De instellingen van Night Shift op de Mac zijn vrijwel hetzelfde dan je op iOS gewend bent:

Nightshift voor Mac instellingen

Ook zit er een snelle schakelaar in het berichtencentrum, zodat je Night Shift kunt in- en uitschakelen zonder in de instellingen te hoeven duiken.

Nightshift Mac-schakelaar

Nog meer vernieuwingen in macOS Sierra 10.12.4 beta 1

Apple heeft ook dicteren voor inwoners van Shanghai toegevoegd, zodat zij makkelijker teksten kunnen inspreken. Een andere toevoeging zijn cricket-sportscores via Siri, net zoals al langer mogelijk was voor andere sporten. Siri kan uitslagen, speelschema’s en andere informatie over deze sport oplepelen. In de beta werkt het nog niet, maar het zou in de uiteindelijke versie functioneel moeten zijn.

Daarnaast heeft Apple naar verwachting de nodige bugs opgelost. Nadat de beta voor ontwikkelaars verscheen zijn er eigenlijk nauwelijks nieuwe functies meer ontdekt. In iOS 10.3 zijn daarentegen veel meer vernieuwingen te vinden.

De verwachting is dat macOS Sierra 10.12.4 rond maart of begin april beschikbaar komt voor het brede publiek, samen met iOS 10.3 waarvan ook vanavond de eerste beta verscheen.

De vorige bugfix-update voor de Mac had vooral betrekking op de batterijprestaties van de MacBook. Zo loste Apple een bug op die zou moeten zorgen voor een betere batterijduur in de nieuwste MacBook Pro. Ook heeft Apple iets aangepast in de waarschuwing voor de batterijduur. In plaats van apps die veel stroom verbruiken, wordt in macOS Sierra 10.12.3 ook weergegeven of de helderheid van je scherm zorgt voor meer stroomverbruik.

macOS Sierra 10.12.4 downloaden

macOS Sierra 10.12.4 beta 1 is nu te downloaden voor ontwikkelaars, maar publieke testers moeten nog even geduld hebben. Apple kennende zal macOS Sierra 10.12.4 uitgebreid getest worden, dus het duurt nog wel enkele weken voordat elke macOS-gebruiker de update kan downloaden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 januari 2017, 19:29
Categorie Mac & macOS
Onderwerpen beta, macos, macos sierra

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.