watchOS 3.2.2 met bugfixes nu voor Apple Watch te downloaden

Apple heeft watchOS 3.2.2 voor de Apple Watch vrijgegeven. In watchOS 3.2.2 heeft Apple enkele verbeteringen doorgevoerd en problemen opgelost. Wij leggen je uit hoe je watchOS 3.2.2 kunt downloaden.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Hang je Apple Watch maar aan de lader, want het is weer tijd voor een nieuwe update van watchOS, het besturingssysteem van de Apple Watch. Apple heeft watchOS 3.2.2 zojuist vrijgegeven, een bugfixupdate voor de Apple Watch. Iedere Apple Watch kan nu bijgewerkt worden naar deze nieuwe versie, maar nieuwe functies hoef je niet te verwachten.


Mickey Mouse op de Apple Watch.

watchOS 3.2.2 voor Apple Watch downloaden

Zoals gebruikelijk is de nieuwste versie van watchOS beschikbaar voor elke Apple Watch. Het gaat dus om onderstaande toestellen:

  • Apple Watch (origineel)
  • Apple Watch Series 1
  • Apple Watch Series 2

Om de nieuwe versie te downloaden en installeren, moet de Apple Watch minimaal 50% opgeladen zijn en verbonden zijn met de oplader. Je start het updateproces via de Watch-app op de gekoppelde iPhone. Ga naar Mijn Watch > Algemeen > Software-update om het updaten te starten. Zorg ervoor dat de gekoppelde iPhone in de buurt van de Apple Watch blijft en dat het horloge dus goed aan de oplader verbonden blijft. Het update van de Apple Watch kan lang duren (een uur is geen uitzondering), dus neem er goed de tijd voor en onderbreek het updaten niet. Zo voorkom je een vastgelopen Apple Watch.

watchOS 3.2.2 met bugfixes

watchOS 3.2.2 is de afgelopen weken door Apple getest, maar het is nu zover dat watchOS 3.2.2 door iedereen gedownload kan worden. Mogelijk heeft Apple wat problemen opgelost met de Theaterstand, de functie die in watchOS 3.2 toegevoegd is. Dankzij de Theaterstand licht het Apple Watch-scherm niet op bij een binnenkomende melding of bij het draaien van je pols. Hierdoor ben je andere theaterbezoekers niet tot last.

Bekijk ook

Zo werkt de Theatermodus op de Apple Watch

Met de Theatermodus op de Apple Watch zorg je ervoor dat het scherm niet hinderlijk oplicht en dat het geluid uitgezet wordt in het theater, in de bioscoop en tijdens een avondje sterrenkijken. In deze tip lees je hoe je deze stand activeert.

Ook in de beveiliging van de Apple Watch heeft Apple verbeteringen doorgevoerd, waarvan je de complete lijst hier kunt vinden. Het is daarom altijd aanbevolen om je horloge op korte termijn bij te werken naar de meest recente versie. Bij de beveiligingsverbeteringen voor watchOS 3.2.2 zien we veel punten die we ook al bij iOS 10.3.2 tegenkwamen, onder andere problemen met IOSurface, SQLite, AVEVideoEncoder en de kernel.

Echo-effect niet opgelost

Helaas heeft watchOS 3.2.2 een bestaand probleem nog niet opgelost. Bij het telefoneren via de Apple Watch hoorde je een echo en dat is nog steeds het geval. Gebruikers hoorden zichzelf met een lichte vertraging praten via de speaker. Het effect treedt ook op bij telefoneren met een vast nummer. Onduidelijk is nog of alleen de Apple Watch Series 2 last heeft van het probleem. Het effect heeft te maken met de geluidssterkte: als je de speaker iets minder luid zet, treedt er ook minder echo op.

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015 en daarna verscheen er elk jaar een nieuwe generatie. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en betalen met Apple Pay. Wil je een Apple Watch kopen, bekijk dan de verschillende Apple Watch-modellen die momenteel verkrijgbaar zijn. Je kunt je smartwatch steeds een ander uiterlijk geven met Apple Watch-horlogebandjes.

Apple Watch

Reacties: 14 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.