tvOS 10.2.1 voor de Apple TV nu voor iedereen beschikbaar

De Apple TV kan weer bijgewerkt worden, want Apple heeft zojuist tvOS 10.2.1 vrijgegeven. tvOS 10.2.1 bevat bugfixes en lost problemen op de Apple TV op.

Kobe Bryant met Apple TV reclame
Iedereen die de nieuwste Apple TV bij zijn of haar televisie heeft staan opgelet: er is weer een nieuwe versie van tvOS beschikbaar. Na weken van testen is tvOS 10.2.1 nu te downloaden voor de vierde generatie Apple TV. Je start de update naar tvOS 10.2.1 rechtstreeks op je Apple TV.

tvOS 10.2.1 voor Apple TV downloaden

tvOS 10.2.1 is de afgelopen weken uitvoerig door Apple getest. Na meerdere beta’s is nu het moment daar om tvOS 10.2.1 op je Apple TV te installeren. Onthou wel dat tvOS 10.2.1 alleen te downloaden is voor de vierde generatie Apple TV en niet beschikbaar is voor oudere modellen, omdat deze geen gebruikmaken van tvOS. tvOS 10.2.1 download je rechtstreeks vanaf de vierde generatie Apple TV via Instellingen > Systeem > Software-update. Tijdens het updaten zal de Apple TV een aantal keren opnieuw opstarten.

Bekijk ook

Apple TV updaten en apps bijwerken doe je zo

Om de Apple TV te updaten zijn er een aantal handelingen nodig. In deze tip leggen we uit hoe je niet alleen je Apple TV zelf, maar ook afzonderlijke apps kunt updaten om gebruik te maken van e nieuwste functies.

tvOS 10.2.1 met bugfixes

Hoewel de update de laatste weken al uitvoerig getest, heeft Apple haar lippen over de exacte bugfixes nog stijf op elkaar gehouden. Voor het publiek geeft Apple ook geen exacte releasenotes vrij van dit soort kleinere updates, waardoor het op dit moment nog niet duidelijk is welke problemen Apple opgelost heeft. Er waren nog wel wat kleine problemen op de Apple TV sinds de komst van tvOS 10.2. Mapjes werden in sommige gevallen donker weergegeven na het automatisch updaten van een app in het desbetreffende mapje. Ook werkt het automatische toetsenbord op je iPhone en iPad nog lang niet altijd even goed, omdat de Apple TV dan blijft hangen.

Bekijk ook

Tekst invoeren op de Apple TV door je iPhone of iPad te gebruiken

Tekst invoeren op de Apple TV gaat heel eenvoudig. Als je iPhone of iPad in de buurt zijn ontvang je een melding zodra je tekst kunt invoeren. Je kunt dan de iPhone of iPad gebruiken om te typen. Handig!

Het is goed mogelijk dat Apple deze problemen in tvOS 10.2.1 verholpen heeft. Mocht je bugfixes en oplossingen voor problemen ontdekt hebben, laat dit dan weten in de reacties onder dit artikel. Apple’s officiële lijst met beveiligingsverbeteringen is hier te vinden. Er zijn bijvoorbeeld problemen opgelost, waardoor een app kernel-privileges kon krijgen of het restricted memory kon uitlezen. Ook is het geheugenbeheer aangepast waardoor een probleem met buffer overflow niet meer kan optreden.

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. De Apple TV is een woninghub voor HomeKit en wordt geleverd met de Siri Remote. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2022. Voor de beste prijzen lees je ons artikel over een Apple TV kopen.

Apple TV

Reacties: 2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.