macOS Sierra kantoor

macOS Sierra 10.12.5 met bugfixes nu te downloaden

Apple heeft macOS Sierra 10.12.5 vrijgegeven. macOS Sierra 10.12.5 lost bugs en problemen op die in eerdere versies van macOS Sierra nog aanwezig waren.

macOS Sierra kantoor
Apple heeft voor de Mac een nieuwe versie in de Mac App Store gezet. macOS Sierra 10.12.5 is de nieuwste versie voor de Mac, maar spannende nieuwe functies hoef je niet te verwachten. Terwijl macOS Sierra 10.12.4 nog Night Shift kreeg, bevat macOS Sierra 10.12.5 slechts enkele bugfixes voor Boot Camp en USB-audio. Er verschenen overigens ook beveiligingsupdates voor El Capitan en Yosemite.

macOS Sierra 10.12.5 downloaden

macOS Sierra 10.12.5 is beschikbaar voor iedere Mac die geschikt is voor macOS Sierra. Om de nieuwe versie te downloaden, ga je naar de Mac App Store en klik je op het Updates-tabblad. De update naar macOS Sierra 10.12.5 verschijnt hier dan vanzelf. Maar reken niet op belangrijke of handige nieuwe functies. Apple heeft zich met macOS Sierra 10.12.5 alleen gefocust op bugfixes en het oplossen van problemen. Dat betekent dat je Mac wellicht wat beter draait.

Concreet heeft Apple het volgende opgelost:

  • Een probleem met USB-audio opgelost, waarbij hoofdtelefoons met USB-aansluiting konden haperen.
  • Het is nu mogelijk om Windows 10 Creator Edition onder Boot Camp te installeren, zonder dat je een cd of dvd nodig hebt.
  • De compatibiliteit van de Mac App Store is verbeterd, vooral gericht op toekomstige software-updates.
  • Diverse beveiligingsmaatregelen, waar je verderop meer over leest.

Voor de Mac brengt Apple met enige regelmaat nieuwe versies uit, maar deze bevatten doorgaans geen nieuwe functies of zichtbare verbeteringen. De veranderingen zijn op de Mac een stuk subtieler dan op iOS. Bij macOS Sierra 10.12.4 was dat wel anders, toen Night Shift aan de Mac toegevoegd werd. Night Shift zorgt ervoor dat het scherm geler kleurt tijdens de avond, wat rustiger is voor je ogen. In onze aparte tip leggen we je uit hoe je Night Shift op de Mac gebruikt.

Bekijk ook

Zo werkt de avondmodus Night Shift op de Mac

Night Shift, de functie om het beeldscherm minder blauw te laten kleuren, is er ook op de Mac. Zo zorg je ervoor dat het beeldscherm in de avond rustiger is voor je ogen. In deze tip lees je hoe je Night Shift op de Mac gebruikt.

Wil je meer lezen over de werking en het nut van Night Shift, dan lees je daar meer over in ons aparte artikel. Je kunt daar Night Shift ook zelf op de Mac uitproberen, voordat je de optie instelt via de instellingen van macOS Sierra.

Bekijk ook

Het nut van Night Shift: slaapdeskundigen aan het woord

F.lux, GoodNight en binnenkort Night Shift; het is een trend geworden om je ogen te beschermen tegen het blauwe licht van je iPhone-scherm. Hoe denken slaapdeskundigen over deze schermdimmende apps, en hoe werken ze precies?

Beveiligingsupdates voor El Capitan en Yosemite

Voor mensen die nog een oudere versie van OS X gebruiken is er ook goed nieuws: zowel voor El Capitan als voor Yosemite zijn er beveiligingsupdates uitgebracht. Deze bevatten dus geen nieuwe functies, maar lossen wel beveiligingslekken en andere kwetsbaarheden op. Zo is het niet langer mogelijk om op een kwaadaardig netwerk met 802.1X authenticatie inloggegevens van gebruikers te stelen. Ook is het niet meer mogelijk om met een kwaadaardig boek in iBook willekeurige websites te openen, zonder toestemming van de gebruiker. Bij iBooks op de Mac bleek het ook mogelijk dat een app buiten de sandbox opereerde, wat uiteraard niet de bedoeling is. In beveiligingsupdate 2017-002 El Capitan en 2017-002 Yosemite is het gefixt. Ook is het geheugenbeheer verbeterd. De volledige lijst van alle gefixte problemen kun je hier vinden.

Ook nieuw: iTunes 12.6.1 uitgebracht

Apple heeft naast macOS 10.12.5 ook een kleine update voor iTunes uitgebracht. iTunes 12.6.1 voor Mac bevat volgens Apple kleine app- en prestatieverbeteringen. Je kunt de update downloaden via de Mac App Store. Afgelopen maart bracht Apple voor het laatst een update van iTunes uit, met een nieuwe functie voor huurfilms. Daarmee kun je een film huren en op al je apparaten bekijken.

Later dit jaar zal iTunes ook beschikbaar komen in de Windows Store, zodat mensen met een nieuwe Surface Laptop (en andere apparaten met Windows 10S) gebruik kunnen maken van iTunes.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.