Apple Kaarten-auto in Nederland (Arnhem).

Waar rijden de Apple Kaarten-auto’s?

Heb je een Apple Kaarten-auto op de Nederlandse weg gespot? Bekijk waar de Apple Kaarten auto's al gezien zijn en of ze ook al bij jou in de buurt rondrijden.
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Update 1 juli 2022: Op dit moment rijden de Apple Kaarten-auto’s op de volgende plekken:

  • 1 juni t/m 21 juli 2022: Alle Nederlandse provincies
  • 1 juli t/m 27 juli 2022: Vlaanderen (en Wallonië)
  • 12 t/m 16 juli 2022: Brussel

Omdat inmiddels heel Nederland in kaart is gebracht updaten we de kaart niet meer. Je hoeft geen meldingen meer door te geven (hoewel we het natuurlijk altijd leuk vinden om foto’s van rondrijdende auto’s te ontvangen).

Hieronder volgt ons oorspronkelijke artikel van 26 mei 2021.

Sinds april 2021 rijden de Apple Kaarten-auto’s door Nederland om scans van de wegen en de omgeving te maken. Apple verzamelt hiermee eigen kaartmateriaal, om de Kaarten-app een flinke update te geven. Dit levert uiteindelijk gedetailleerdere kaarten op, iets wat Apple inmiddels al gedaan heeft in de VS en het Verenigd Koninkrijk. In april 2021 en mei 2021 reden de auto’s ook kriskras door Nederland en België en we uiteindelijk honderden foto’s van lezers doorgestuurd gekregen. De locatie van deze Apple Maps-auto’s in Nederland zijn verzameld in dit artikel, zodat je weet waar ze al gespot zijn.

Locatie Apple Kaarten-auto’s in Nederland: hier zijn ze gezien

Apple heeft zelf een eigen webpagina waarin je kan zien door welke provincies de Apple Maps-auto’s rondrijden. Maar die pagina is niet bepaald gedetailleerd: je ziet alleen dat ze in april en mei door de twaalf provincies van Nederland rijden. Dat moet beter kunnen en daarom brengen wij de locaties van de Apple Kaarten-auto’s in kaart.

Een aantal eerdere inzendingen via ons contactformulier hebben we al verwerkt, maar zie je jouw foto er nog niet tussen staan, meld deze dan alsnog aan!

Bekijk ook op de kaart of de auto al in jouw buurt gespot is. Is dat nog niet het geval? Geen paniek, want dat betekent niet dat de auto jouw omgeving niet gescand heeft of niet gaat scannen. Uiteindelijk brengt Apple heel Nederland in kaart, van de snelwegen tot de woonwijken.

Tik/klik op een marker om de locatie te bekijken.

Groen = met foto | Rood = zonder foto

Hoe herken ik een Apple Kaarten-auto?
Het is niet lastig om een Apple Kaarten-auto te herkennen. Het zijn witte Subaru’s met daar bovenop een flinke camera-uitrusting om de omgeving te scannen. Op de ramen aan de zij- en achterkant zie je een Apple Maps-opdruk, met een link naar de website van Apple. De auto’s rijden veelal met een Duits (met het bijzondere nummerbord M-AC-XXXX, waarbij de M voor München staat) of een Spaans kenteken.

Apple Kaarten-auto in Nederland (Arnhem).

Bekijk ook

Apple Maps-auto's rijden in april en mei kriskras door Nederland [Update]

Sinds juni vorig jaar is Apple bezig om Nederland en België in kaart te brengen. Nadat de pagina met Nederlandse Apple Maps-locaties tijdelijk was weggehaald is deze nu weer terug, met meer locaties dan ooit.

Reacties: 26 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.