Apple Kaarten-auto in Nederland (Arnhem).

Waar rijden de Apple Kaarten-auto’s?

Bekijk het hier – en geef het aan ons door!

Heb je een Apple Kaarten-auto op de Nederlandse weg gespot? Je kunt het nu zelf melden in onze nieuwe tool en bijna 350 mensen gingen je al voor! Bekijk ook waar de Apple Kaarten auto's al gezien zijn en of ze ook al bij jou in de buurt rondrijden.

Sinds deze maand rijden de Apple Kaarten-auto’s door Nederland om scans van de wegen en de omgeving te maken. Apple verzamelt hiermee eigen kaartmateriaal, om de Kaarten-app een flinke update te geven. Dit levert uiteindelijk gedetailleerdere kaarten op, iets wat Apple inmiddels al gedaan heeft in de VS en het Verenigd Koninkrijk. In april en mei rijden de auto’s ook kriskras door Nederland en België en de afgelopen weken hebben we al tientallen foto’s van lezers doorgestuurd gekregen. De locatie van deze Apple Maps-auto’s in Nederland verzamelen we in dit artikel, zodat je weet waar ze al gespot zijn. En draag ook zelf een steentje bij door jouw foto door te sturen. Samen met jou brengen we de vorderingen van de Apple Kaarten-auto’s in Nederland en België in kaart!

Apple Kaarten auto gespot? Meld het ons!

In onze nieuwe tool kun je aangeven waar jij een Apple Kaarten-auto rond hebt zien rijden. Heb je een foto gemaakt, dan kun je die ook meteen uploaden. Aanwezige metadata in de foto – zoals locatie, datum en tijd – wordt automatisch opgehaald, maar als deze gegevens niet beschikbaar zijn kun je dit ook zelf handmatig toevoegen. Vervolgens checkt de iCulture-redactie je inzending en verschijnt deze bij goedkeuring op de kaart. Het insturen van je naam en foto is volledig optioneel. We slaan verder geen andere (privé)gegevens op; het formulier is louter bedoeld voor deze inzendingen.

De teller staat inmiddels op bijna 350 inzendingen, maar er zijn nog genoeg lege plekken op de kaart te ontdekken. Heb jij bijvoorbeeld een auto gespot in de provincie Drenthe, Limburg, de kop van Noord-Holland of misschien wel de Waddeneilanden? Stuur je inzending dan in! Ook alle andere locaties zijn uiteraard van harte welkom: hoe meer inzendingen, hoe beter!

Maak je een foto, doe dat dan alleen op een veilige manier. Maak dus géén foto’s tijdens het rijden.

  • Optioneel, alleen voornaam of initialen mag ook.
  • Apple Kaarten auto gespot? Upload je foto('s) en inden aanwezig wordt datum, tijd en locatie automatisch uit je opgehaald.
    Geaccepteerde bestandstypen: jpeg, jpg, png.
  • Waar heb je de Apple Kaarten auto gespot?

    Probeer s.v.p. zo volledig mogelijk te zijn. We moeten helaas nog te veel inzendingen afkeuren. Voer minimaal straat+woonplaats in, omdat Apple MapKit anders het adres niet kan herkennen.

  • Date Format: DD dash MM dash YYYY
  • :


Locatie Apple Kaarten-auto’s in Nederland: hier zijn ze gezien

Apple heeft zelf een eigen webpagina waarin je kan zien door welke provincies de Apple Maps-auto’s rondrijden. Maar die pagina is niet bepaald gedetailleerd: je ziet alleen dat ze in april en mei door de twaalf provincies van Nederland rijden. Dat moet beter kunnen en daarom brengen wij de locaties van de Apple Kaarten-auto’s in kaart.

Een aantal eerdere inzendingen via ons contactformulier hebben we al verwerkt, maar zie je jouw foto er nog niet tussen staan, meld deze dan alsnog aan!

Bekijk ook op de kaart of de auto al in jouw buurt gespot is. Is dat nog niet het geval? Geen paniek, want dat betekent niet dat de auto jouw omgeving niet gescand heeft of niet gaat scannen. Uiteindelijk brengt Apple heel Nederland in kaart, van de snelwegen tot de woonwijken.

Tik/klik op een marker om de locatie te bekijken.

Groen = met foto | Rood = zonder foto

Hoe herken ik een Apple Kaarten-auto?
Het is niet lastig om een Apple Kaarten-auto te herkennen. Het zijn witte Subaru’s met daar bovenop een flinke camera-uitrusting om de omgeving te scannen. Op de ramen aan de zij- en achterkant zie je een Apple Maps-opdruk, met een link naar de website van Apple. De auto’s rijden veelal met een Duits (met het bijzondere nummerbord M-AC-XXXX, waarbij de M voor München staat) of een Spaans kenteken.

Apple Kaarten-auto in Nederland (Arnhem).

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 april 2021, 17:01
Categorie Apple
Onderwerpen apple kaarten, apple maps
19 reacties

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.