Vodafone laat klanten gratis WK-wedstrijden kijken via 4G-netwerk

Vodafone start met een eigen live tv-dienst tijdens het WK. De dienst kost 7,95 euro per maand voor Vodafone-klanten.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

vodafone-logos-shutterstockVodafone kondigt vandaag aan dat ze de al bestaande Mobile TV-dienst gaan openstellen voor een groter publiek. Het WK speelt daarbij een cruciale rol: net nu het voetbaltoernooi is begonnen geeft Vodafone klanten de mogelijkheid om een maand lang gratis te kijken. Na die periode kost de dienst €7,95 per maand. Vodafone’s Mobile TV-dienst bestond al twee jaar maar had niet meer dan 2.000 gebruikers. Vodafone zegt nu, dat ze de afgelopen maanden als een test zagen en het nu verder durft uit te rollen. Het beschikbaar komen van het 4G-netwerk en het toenemende aantal smartphones onder gebruikers spelen daarbij een rol.


Voor €7,95 per maand krijg je onbeperkt toegang, waarbij je de keuze hebt om via 3G en 4G te kijken. Voor dat bedrag krijg je toegang tot Nederland 1, 2 en 3, CNN, National Geographic en 24kitchen. Mogelijk wordt het aanbod later nog uitgebreid. Dataverbruik door de tv-stream gaat niet ten koste van de databundel.

Lees ook: iPhone kopen bij Vodafone

Volgens de provider is de mobiele tv-dienst nu echt klaar voor de massa. Een aparte app is er niet voor nodig, want het werkt op alle gangbare mobiele apparaten met internetbrowser. Via mobiletv.vodafone.nl krijg je toegang tot de tv-beelden.

Concurrent KPN heeft al vaker live televisiediensten voor mobiel aangeboden, maar was er tot nu toe niet erg succesvol mee. Momenteel wordt bij KPN gewerkt aan een tv-dienst via 4G.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 augustus 2014, 11:18
Categorie Providers
Onderwerpen televisie, Vodafone, voetbal, wk 2014
15 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.