FIFA WK Voetbal 2023 vrouwen

WK Voetbal 2023 voor vrouwen live kijken op iPhone, iPad en Apple TV

Volg het op de voet
Het WK 2023 voetbal voor vrouwen volgen en live kijken? Dat doe je met deze apps voor iPhone, iPad en Apple TV. Met video's, nieuws, standen en info over alle teams. Kijk via NOS en Sporza, blijf op de hoogte met samenvattingen of bekijk de ranglijsten en het speelschema.

Hoe kun je het WK 2023 kijken op je iPhone, iPad en meer?

Nog geen jaar geleden kon je het WK 2022 volgen voor mannen, maar deze zomer is het tijd voor het WK Voetbal 2023 voor vrouwen. Vanaf 20 juli tot en met 20 augustus volg je veel wedstrijden live op tv en blijf je met apps op de hoogte van tussenstanden, live standen en al het nieuws rondom het WK 2023 vrouwenvoetbal.

De uitzendrechten van WK voetbal 2023 zijn gekocht door de European Broadcast Union (EBU), een samenwerkingsverband van Europese publieke omroepen. Daardoor kunnen de NOS (Nederland) en Sporza (België) live wedstrijden uitzenden op radio en tv, maar ze hebben ook de uitzendrechten voor livestreams op internet, in apps en on demand.


Check ook ons artikel over WK-voetbalaccessoires, van oranje Apple Watch-bandjes tot een breedbeeld-tv met AirPlay.

Bekijk ook

Support het Nederlands elftal met deze oranje Apple-accessoires

Als Nederland meedoet aan een belangrijk voetbaltoernooi, zitten we met oranje shirts en pruiken op de bank. Maar er zijn ook genoeg andere manieren om in de stemming te komen: met oranje accessoires voor je iPhone of door je lampen oranje te kleuren.

Je zet gemakkelijk het voetbalschema in je agenda met deze link.

Bekijk ook

Zet de voetbal speelschema's in je agenda: zo mis je geen wedstrijd

Als voetballiefhebber wil je natuurlijk weten wanneer de interessante wedstrijden zijn. Dat kan! Vraag gewoon het Eredivisie speelschema aan Siri. We leggen ook uit hoe je het schema in je agenda zet.

WK 2023: datum en andere belangrijke details

We zetten eerst even wat nuttige details over het WK Voetbal 2023 op een rijtje. Het toernooi wordt gespeeld in Australië en Nieuw-Zeeland en begint op 20 juli 2023. De eerste wedstrijd van Nederland is op 23 juli 2023 met een wedstrijd tegen Portugal. Vanwege het tijdsverschil worden veel wedstrijden ‘s nachts of ‘s ochtends vroeg Nederlandse tijd gespeeld.

Het schema voor Nederland ziet er als volgt uit:

  • 23 juli 08:30 uur: Nederland – Portugal
  • 27 juli 02:15 uur: Verenigde Staten – Nederland
  • 1 augustus 8:10 uur: Vietnam – Nederland

De NOS zendt niet elke wedstrijd live uit. Bij de NOS wordt elke dag één wedstrijd live op tv en online uitgezonden. Het volledige uitzendschema van de NOS vind je hier.

Wil je het WK speelschema in je agenda zetten? Dat kan! We hebben daarvoor een aparte tip, die ook bespreekt hoe je de Nederlandse Eredivisie in je agenda zet.

Bekijk ook

Zet de voetbal speelschema's in je agenda: zo mis je geen wedstrijd

Als voetballiefhebber wil je natuurlijk weten wanneer de interessante wedstrijden zijn. Dat kan! Vraag gewoon het Eredivisie speelschema aan Siri. We leggen ook uit hoe je het schema in je agenda zet.

Live WK kijken bij NOS Studio Sport (NPO)

De Nederlandse publieke omroep heeft de uitzendrechten voor het WK 2023 vrouwen. Je kunt alle wedstrijden van het Nederlands elftal op het voetbaltoernooi live bekijken via NOS Studio Sport. Daarnaast wordt er elke dag één andere wedstrijd uitgezonden. De wedstrijden die uitgezonden worden, zijn live op NPO 1 te volgen.

Voor het WK heeft de NOS het laatste nieuws en de samenvattingen samengebracht op deze pagina. Hier vind je ook extra materiaal, zoals interviews, speelschema, livestreams, real-time statistieken en een liveblog.

Ook kun je op het YouTube-account van NOS Sport alle samenvattingen van het WK bekijken. Op YouTube kun je de verrichtingen van het Nederlandse team volgen in de speciale vlog In het spoor van Oranje, gepresenteerd door Rivkah op het Veld. Daarnaast houdt NOS je op de hoogte via Instagram, Twitter, TikTok en Facebook.

Heb je iets gemist? Via de NPO-app kun je alle belangrijke momenten van het WK Voetbal terugzien. Daarnaast is er de NLZIET-app waar je terecht kunt voor alle uitzendingen.

  • NPO (Gratis, iPhone/iPad/TV, iOS 15.0+) - Terugkijken en vooruitkijken van tv-uitzendingen. Met een betaald NPO Plus-abonnement krijg je meer functies. Een voetbalwedstrijd vooruit kijken lukt echter niet, om voor de hand liggende redenen.
  • NOS (Gratis, iPhone/iPad/Watch/TV, iOS 14.0+) - Live kijken doe je via de NOS-app op je iPhone en iPad, of gewoon op de televisie.
  • NLZIET | Online tv-kijken (Gratis, iPhone/iPad/TV, iOS 14.0+) - NLZIET is het platform waarmee je alle grote Nederlandse televisiezenders voor €7,95 per maand kan kijken. Je kunt met de NLZIET-app zowel programma’s terug kijken als live kijken naar de populairste Nederlandse zenders op je iPhone, iPad en Apple TV. Momenteel is er een actie waarbij je twee maanden NLZiet kan kijken voor €4,95.
📺 ✂️ Ben je cord cutter en heb je geen tv-abonnement meer? Dan kun je toch via de NOS naar alle wedstrijden kijken via NLZiet.

Live WK kijken bij Sporza (België)

De Vlaamse publieke omroep VRT heeft in België de uitzendrechten voor het WK voetbal 2023. Net als bij andere sportevenementen gebeurt dit via Sporza, de sportzender van de VRT. Je kunt live kijken op tv, radio luisteren of een livestream via internet of de app volgen. De tv-uitzendingen zijn afwisselend te vinden op de publieke zenders één en Canvas.

FIFA Women’s World Cup app en FIFA+

Je gelooft het bijna niet, maar de FIFA heeft zelf een streaming videodienst, waarmee je gratis kunt kijken naar voetbalwedstrijden wereldwijd. Je kunt zelfs alle historische WK-wedstrijden terugkijken. Daarnaast zit er originele eigen content in, zoals documentaires over bekende voetbalsterren. Het streamen van live wedstrijden is geheel gratis. In totaal zijn er in 2022 rond de 40.000 wedstrijden uitgezonden, waarvan een kwart vrouwenvoetbal. Zo krijgen competities die wat minder commercieel interessant zijn toch nog voldoende aandacht. De app heeft ook interactieve games, nieuws, toernooi-informatie en ander materiaal. Maar het belangrijkste is natuurlijk het live kijken!

FIFA Plus laptop

FIFA+ is te bekijken op iPhone, iPad en Mac (M1), dus geen Apple TV. Heb je een Intel Mac of een pc, dan kun je ook via het web kijken. Later zullen nog meer devices volgen, belooft FIFA.

Daarnaast kun je terecht bij de officiële app van het toernooi. Daar volg je ook met liveblogs en meer alle actie. Ook bekijk je elke dag samenvattingen van de gespeelde wedstrijden en kun je je favoriete team volgen. Uiteraard vind je hier ook de standen en het speelschema.

 
 

WK voetbal via je tv-aanbieder

Bij de meeste tv-aanbieders kun je het WK gewoon live kijken via de normale tv-zenders, bijvoorbeeld via de Ziggo Go-app. Als je de diensten van KPN of T-Mobile gebruikt kun je ook daarmee live tv-uitzendingen kijken van de publieke omroep. Zit je buiten de EU, dan kun je gebruik maken van tv-streams van lokale tv-aanbieders. Zo kun je in Engeland via de BBC en ITV kijken.

 
 
 
 

WK 2023 nieuws en standen volgen

Lukt het niet om het WK voetbal live te volgen, heb je behoefte aan een tweede scherm tijdens de uitzending of wil je informatie en nieuws erop naslaan? Deze apps raden we je aan.

Live Activiteiten van voetbal

FotMob (Live Activiteiten)

Deze app is een van de weinige ondersteuning voor Live Activiteiten in het Dynamic Island. Daarmee zie je de tussenstand live op het toegangsscherm van je iPhone. De tijd van de wedstrijd zie je ook live op het scherm, zonder dat je een app hoeft te openen. Je hoeft alleen maar de specifieke wedstrijd met een sterretje te markeren en een uur voordat de wedstrijd start, verschijnt de Live Activiteit al op het scherm. Buiten dat is de app ook snel met pushberichten en lees je het laatste nieuws.

Bekijk ook

Live Activiteiten: zo werkt het op het toegangsscherm en in het Dynamic Island

Live Activiteiten, ook wel Live Activities genoemd, is een handige functie voor je iPhone om een gebeurtenis te volgen. In deze tip lees je wat Live Activiteiten zijn, vind je enkele praktische voorbeelden en geschikte apps. En vanaf iPadOS 17 vind je het ook op de iPad.

Scorespot (Live Activiteiten)

Scorespot is een simpele app voor voetbal livescores. Het werkt met 900 competities en 12.000 teams, waarbij je de wedstrijden op het toegangsscherm ziet. Ook zijn er widgets voor het beginscherm, waarbij je een hoop extra informatie krijgt. Maar het meest onderscheidend is de mogelijkheid om de wedstrijdstanden als Live Activiteit te vertonen in het Dynamic Island. Tegen betaling verwijder je de reclames en kun je meerdere wedstrijden tegelijk zien. Betalen kan per maand of per jaar.

Onefootball

De Onefootball-app is ook aangepast voor het WK 2023. De app is beschikbaar op iPhone, iPad, Apple TV en Apple Watch en bevat het wedstrijdschema, uitgebreide nieuwsberichten en de mogelijkheid om een favoriet uit te kiezen. Je krijgt dan push- en nieuwsberichten op maat. Bij het openen van de app zie je met een de WK-functies. Bij aanvang van het toernooi barst het helemaal los met 24 uur per dag video’s en sfeerimpressies van het toernooi.

Je kunt je favoriete team volgen, uitslagen bekijken en meer. Aan deze ene app heb je genoeg, beloven de makers. Dat zijn overigens wel Duitsers, maar dat wil niet zeggen dat je alleen Duitse uitslagen te zien krijgt.

Forza Football

Misschien had je in Forza Football al wat teams en competities ingesteld. Voor het WK zul je dat even opnieuw moeten doen. In de overzichtelijke app krijg je snelle notificaties als er is gescoord, inclusief de naam van de doelpuntenmaker en een schat aan extra informatie. Je krijgt info over de coaches, samenstelling van de teams en wedstrijdstatistieken. Forza beschikt ook over een Apple Watch-app en een widget. Op de iPhone bekijk je het speelschema, voorspel je uitslagen en beoordeel je coaches. Forza is helemaal gericht op statistieken en bevat geen nieuwtjes.

Voetbal International

Zet je voetbal, dan denk je meteen aan het tijdschrift Voetbal International. Ze hebben ook een erg informatieve app, waarbij alle info snel via de knoppenbalk onderin het scherm te vinden is. Denk aan nieuws, video’s en statistieken, maar ook je persoonlijke pagina en de Pro-sectie van Voetbal International. Leden van VI PRO krijgen toegang tot extra artikelen, zoals achtergrondverhalen en opinies. Uiteraard kun je met de app ook live de WK-wedstrijden volgen. Elke dag krijg je nieuwe voetbalvideo’s en audiofragmenten voorgeschoteld en krijg je de standen door.

Voetbalzone

De losse Voetbalzone Score is verdwenen en alle functies daaruit zijn overgenomen in de algemene Voetbalzone-app. Je vindt hierin live standen en uitslagen van het WK en natuurlijk ook van allerlei andere competities. Je krijgt alle wedstrijddetails. Met de Mijn VZ-functie selecteer je je favoriete team, zodat je alleen te zien krijgt hoe jouw favorieten presteren.

ESPN

Ben je abonnee van ESPN, dan kun je tijdens het WK goed terecht in de app. Ook al heeft ESPN niet de uitzendrechten van de live wedstrijden, je kunt er de donder op zeggen dat ze uitgebreid aandacht besteden aan het WK voetbal. Als niet-abonnee kun je wat interviews, bijzondere momenten en analyses zien, maar als je de samenvattingen van wedstrijden wilt zien zul je echt de portemonnee moeten trekken.

Overige voetbalstanden-apps

Het aanbod van apps die je op de hoogte houden van voetbalstanden is nog veel groter. Deze apps zijn ook de moeite waard:

  • LiveScore: Voetbal uitslagen (Gratis, iPhone/iPad, iOS 11.0+) - Een vaak genoemd alternatief. Het donkere design met de kleine letters is wat lastig af te lezen. Wel biedt Livescore ook standen en uitslagen voor andere sporten dan voetbal, namelijk tennis, hockey, basketbal en cricket. Livescore bevat advertenties zonder mogelijkheid deze af te kopen.
  • Futbol24 livescores voetbal (Gratis, iPhone, iOS 13.0+) - Snel met pushberichten en dat is meteen de grootste plus. Futbol24 bedient lastig via linkjes bovenin beeld.
  • 365Scores: Live Uitslagen (Gratis + IAP, iPhone/iPad/Watch, iOS 14.0+) - Dit is een wat minder bekende app. Bekijk livestanden, nieuws en statistieken van alle grote toernooien, ook voor andere sporten. De app wordt regelmatig bijgewerkt, bijvoorbeeld met video’s van doelpunten.