Videoland voor Apple TV in een nieuw jasje: vernieuwd design en kinderweergave

De Videoland-app op de Apple TV is in een nieuw jasje gestoken. De app ziet er een stuk moderner uit en heeft nu ook een nieuwe kinderomgeving, zodat kinderen veilig kunnen kijken naar het aanbod van kinderprogramma's

Videoland was in 2015 één van de allereerste Nederlandse Apple TV-app. In de afgelopen drie jaar is er voor de Apple TV-app echter weinig veranderd. Waar de iOS-versie er veel nieuwe functies bijgekregen heeft, hing de Apple TV-versie er maar een beetje bij. Vanaf vandaag heeft RTL dat rechtgetrokken, want versie 2.0 heeft een geheel nieuw design en een kinderweergave, zodat ook de allerkleinsten veilig naar Videoland kunnen kijken. iCulture kreeg al een exclusief voorproefje van deze update.

Videoland voor Apple TV vernieuwd

De Videoland is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een Nederlands alternatief voor Netflix en wint ook aan populariteit. RTL heeft zelfs besloten om RTL XL en Videoland samen te voegen, waardoor je niet alleen films en series maar ook tv-programma’s bij Videoland vindt. Sinds kort kun je bij RTL XL ook geen programma’s meer vooruit kijken, want daarvoor heb je nu een Videoland- (of NLZIET-) abonnement nodig.

Videoland op de Apple TV met tv-programma's.

De nieuwe app heeft nu dan ook een nieuw programma-overzicht, zodat je alle tv-programma’s eenvoudig bij elkaar vindt. Voorheen stonden deze wat willekeurig tussen alle beschikbare films, maar nu is het een stuk overzichtelijker als je Videoland gebruikt om tv-programma’s terug- of vooruit te kijken. Daarnaast heeft de rest van de app een make-over gekregen. Op de startpagina vind je nu een horizontale lijst met categorieën en daaronder de subcategorieën zoals onlangs toegevoegd, beste bekeken en verder kijken waar je gebleven was. Doordat er iets meer ruimte zit tussen de covers, is de app overzichtelijker geworden.

Detailscherm in Videoland op de Apple TV.

Ook de detailweergave van een film of serie is verbeterd met een mooie grote coverfoto. Nieuw is bovendien dat je titels kan beoordelen met een duimpje. Je ziet dan ook een sterrenbeoordeling bij elke film, serie of tv-programma. Zoek je iets vergelijkbaars, dan vind je dat ook in dit detailscherm.

Nieuwe veilige kinderweergave
Net als bij Netflix kan je bij Videoland meerdere profielen aanmaken. Voor kinderen kun je kiezen tussen 0 tot 6 jaar of 6 tot 9. Aan de hand daarvan stemt de inhoud zich af aan het gekozen profiel. In de iOS-app zat al een hele aparte omgeving voor kinderen en dat vind je nu ook op de Apple TV. De kinderweergave is te herkennen aan de witte kleuren en grote knoppen. Je kan zoeken op personage, maar ook bladeren door het getoonde aanbod of de zoekfunctie gebruiken.

Videoland op de Apple TV met kinderweergave.

Om de zoekfunctie te verlaten met je de getoonde tekst als cijfers invoeren. Het is een wat vreemde manier, want wij vragen ons af of kinderen tussen de 6 en 9 jaar deze manier ook niet stiekem kunnen misbruiken. Het invoeren van een eigen bedachte pincode was misschien veiliger geweest. Overigens is het niet mogelijk om een extra profiel aan te maken via de app op de Apple TV. Daarvoor heb je de website of de iOS-app nodig.

Videoland op de Apple TV met pincode voor kinderen.

De update van de Videoland-app voor de Apple TV vind je nu in de tvOS App Store. Wil je de update forceren, dan kun je het beste naar Videoland zoeken en handmatig Update selecteren. Je vindt de update ook in de App Store bij Aankopen > Onlangs bijgewerkt. Videoland is alleen te gebruiken op de vierde en vijfde generatie Apple TV. In ons artikel met Apple TV-modellen ontdek je welke Apple TV jij hebt.

Bekijk ook

Welke Apple TV heb ik? Zo herken je Apple TV-modellen

Weet je niet precies welke Apple TV je hebt? In dit overzicht lees je welke Apple TV-modellen er allemaal zijn en laten we je zien hoe je Apple TV-modellen kunt herkennen, bijvoorbeeld aan eigenschappen of modelnummers. Check op deze pagina alle verschillende modellen van de Apple TV.

Lees ook ons artikel over televisiekijken op de Apple TV voor een overzicht van beschikbare apps van providers en tv-diensten.

Bekijk ook

Televisiekijken op de Apple TV: dit zijn de mogelijkheden

Wil je televisiekijken met je Apple TV? Dat kan! Sommige apps zijn beschikbaar op de Apple TV zelf, terwijl je voor andere apps gebruik moet maken van AirPlay. Wat zijn de mogelijkheden voor televisiekijken op de Apple TV? Je leest het hier!

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. De Apple TV is een woninghub voor HomeKit en wordt geleverd me de Siri Remote. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2021. Voor de beste prijzen lees je ons artikel over een Apple TV kopen.

Apple TV

Reacties: 5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.