Libratone Zipp

AirPlay 2-update voor Libratone Zipp-speakers nu beschikbaar

Libratone heeft de langverwachte AirPlay 2-update uitgebracht. De update werd eerder al verwacht, maar vanaf nu is deze eindelijk beschikbaar. Dankzij deze update kun je multiroom gebruiken en bedien je de speakers met Siri.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

In juni liet Libratone weten dat de Libratone Zipp-speakers vanaf het najaar van 2017 AirPlay 2 zouden krijgen. Apple stelde de release van AirPlay 2 echter telkens weer uit, waardoor fabrikanten zoals Libratone ook moesten wachten. Vanaf vandaag heeft Libratone de benodigde update voor de Zipp en Zipp Mini-speakers uitgebracht, zo liet iCulture-lezer Victor ons weten. Ook op Twitter melden meerdere gebruikers dat de update klaar staat. Heb je een eerste generatie Zipp of Zipp Mini, dan kun je deze nu dus updaten.

AirPlay 2-update voor Libratone

Je vindt de update voor AirPlay 2 in de Libratone-app. Open de app en zorg dat je verbonden bent met de speaker. Er verschijnt automatisch een uitroepteken bij de speaker. Zorg er bovendien voor dat de speaker voorzien is van minimaal 40% stroom en dat hij aangesloten is op het stopcontact. Volg daarna de stappen in de app om de update af te ronden. In de video zie je precies hoe het updaten in zijn werk gaat.

Nu de Libratone-speakers voorzien zijn van AirPlay 2, kun je ze koppelen aan een kamer en je muziek vanaf je iPhone of iPad streamen naar meerdere speakers tegelijk. Bovendien kan je dankzij de Woning-app de speakers ook bedienen met Siri. Je moet daarvoor de speakers toevoegen aan de Woning-app en aan een kamer toewijzen. Deze werkt dan met HomeKit, zodat je de speaker kan combineren met andere AirPlay 2-speakers.

Bekijk ook

Zo voeg je een speaker of tv met AirPlay 2 toe aan de Woning-app

Met een AirPlay 2-speaker kun je eenvoudig via Siri de muziek bedienen. Daarvoor moet je eerst de speaker toevoegen aan de Woning-app. In deze tip laten we je zien hoe je dat doet.

De Libratone Zipp en Zipp Mini kosten respectievelijk ongeveer 265 euro en 200 euro. Op zoek naar een andere speaker met AirPlay 2? Check dan onze lijst met AirPlay 2-speakers. Daarin vind je een bijgewerkt overzicht van speakers die (binnenkort) geschikt zijn voor Apple’s AirPlay 2.

Bekijk ook

Deze AirPlay speakers en receivers zijn nu verkrijgbaar

Met deze AirPlay 2 speakers kun je multiroom audio in je huis krijgen. Welke fabrikanten hebben al AirPlay 2 speakers en welke kun je dan het beste kiezen? Apple's officiële lijst met AirPlay 2 speakers maakt duidelijk welke speakers ondersteuning hebben of binnenkort een update krijgen.

Libratone Zipp - AirPlay 2 update

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
15 oktober 2018 om 18:03
Onderwerpen
,
Bron
Tipgever: Victor
Categorie
Accessoires
9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.