tv-kijken met hond

RTL XL en Videoland worden samengevoegd in één platform

RTL heeft laten weten dat RTL XL en Videoland samengevoegd worden in één videoplatform. De samenvoeging maakt onderdeel uit van de bredere reorganisatie bij RTL. Momenteel zijn het nog twee aparte betaalde diensten, maar daar komt verandering in.

RTL XL en Videoland worden samengevoegd

Bij RTL XL kijk je alle tv-programma’s van de RTL-zenders terug, maar er worden ook korte programma’s uitgezonden die speciaal voor RTL XL gemaakt worden. Ditzelfde geldt deels voor Videoland, dat ook in handen is van RTL. Met Videoland kun je voor een vast bedrag per maand onbeperkt naar films en series kijken, maar je vindt er ook een selectie van programma’s van RTL die je soms ook vooruit kan kijken. RTL heeft nu laten weten dat deze twee platformen nog dit jaar samengevoegd worden tot één groter videoplatform.

Zowel van RTL XL als van Videoland zijn apps beschikbaar voor onder andere de iPhone en iPad. Videoland heeft bovendien een app op de Apple TV, waarmee je dus een deel van het RTL-aanbod kan terugkijken. Voor Videoland betaal je €8,99 per maand, maar ook voor RTL XL kun je kiezen voor Premium van €3,99 per maand. Door de twee verschillende diensten is het nu vaak onduidelijk wat je waar kan terugzien: bij RTL XL vind je alle programma’s, maar bij Videoland gaat het slechts om een selectie. Om daar een einde aan te maken worden de twee dus samengevoegd. Volgens een woordvoerder moet dit de basis vormen van verdere online activiteiten. De samenvoeging zal nog dit jaar plaats gaan vinden.

Wat betekent het voor jou?
We hebben bij RTL navraag gedaan wat dit precies betekent voor gebruikers van Videoland en RTL XL, maar we zijn nog in afwachting van een reactie. Het is daarom nog onduidelijk of en welke van de twee apps gaat verdwijnen en onder welke naam het videoplatform verder gaat. In het persbericht spreekt RTL CEO Sven Sauvé over kill your darlings, maar de exacte details zijn dus nog niet bekend. Zodra we meer weten over het hoe en wat van deze samenvoeging, werken we dit bericht bij.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 april 2018, 13:26
Categorieën Apps, Diensten
Onderwerpen on-demand, rtl, televisie, videoland

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.