Apple Store-app met sessies

Vernieuwde Apple Store-app biedt Sessies en persoonlijker aanbod

Apple heeft de Apple Store-app een update gegeven, met een nieuw design en een persoonlijker aanpak. Ook nieuw is het onderdeel Sessies.

Vernieuwde Apple Store-app

De Apple Store-app is bedoeld om je naar de winkel te krijgen voor een workshop of andere activiteit, maar ook om gewoon iets te bestellen. Dat laatste is nu een stuk makkelijker gemaakt. Apple beschrijft het als ‘Een nieuwe winkeldimensie’. Je hebt snel toegang tot alles wat voor jou belangrijk is, zoals favoriete producten. Ook kun je bij accessoires meteen zien of ze geschikt zijn voor jouw iPhone. En je kunt met je iPhone meteen afrekenen. Dat betekent overigens wel dat je akkoord moet gaan met nieuw privacybeleid.


Gelukkig houdt Apple dat nieuwe privacybeleid lekker kort en duidelijk; je hoeft geen pagina’s vol clausules door te lezen. Apple moet naar de naam, het model en het onderdeelnummer kijken van de devices die aan jouw Apple ID zijn gekoppeld. Wil je dat niet, dan moet je via Accountinstellingen > Mijn apparaten die optie uitschakelen.

Apple Store app persoonlijk winkelen

We zagen er overigens nog niet zoveel van terug. Bij het bekijken van een iPhone 8 Plus-hoesje (een toestel dat we niet hebben) meldt Apple doodleuk ‘compatibel met iPhone’. Het was handiger geweest als er een waarschuwing bij stond dat het hoesje te groot is en dat we hoesjes voor de iPhone 8 en X moeten hebben. Wel stonden de hoesjes voor de iPhone X bovenaan in het lijstje.

Apple Store Sessies

Versie 5.0 van de Apple Store-app bevat ook een nieuwe pagina Sessies, waarmee je makkelijker een workshop of andere activiteit in de winkel kunt boeken. De onderwerpen zijn zoals gebruikelijk muziek, fotografie en meer. Dit is onderdeel van het Today at Apple-programma dat vorig jaar door topvrouw Angela Ahrendts werd ingevoerd.

Apple Store Sessies in de app

De app heeft ook een iets ander design gekregen, wat onder andere te zien is op het scherm met bestellingen. Je kunt je facturen zien, je verzendgegevens bewerken en regelen dat er bepaalde teksten worden ingegraveerd. Ook kun je items afzetten, als je meerdere spullen tegelijk hebt besteld en het pakketje nog niet is ingepakt.

Volgens Apple biedt de app ook een beter zicht op de besparing als je een refurbished iPhone of ander opgeknapt product koopt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Apple Store

Lees alles over de Apple Store, de eigen winkel van Apple. Nederland kent drie Apple Stores en België één, maar wereldwijd gaat het om honderden locaties. Ook heeft Apple de online Apple Store. Waar vind je de officiële Apple Stores, wat is er zo bijzonder aan en hoe kun je er terecht voor reparaties? Hieronder vind je alle info op een rij!

Apple Store
6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.