Telegram stickers met emoji's.

Telegram wisselt nu automatisch naar de nachtmodus

De nieuwste versie van de chatapp Telegram wisselt nu ook automatisch naar de nachtmodus. Maar dat is niet het enige nieuwe in versie 4.8, want je kan nu ook meerdere foto's tegelijk maken en versturen en zoeken door al je stickers.

Hoewel Apple zelf nog geen eigen donkere modus toegevoegd heeft aan de iPhone en iPad, nemen steeds meer ontwikkelaars het voortouw met een eigen nachtstand. Chatapp Telegram had al een tijdje zo’n modus, maar deze kan nu ook automatisch ingesteld worden op basis van tijdstip.

Telegram 4.8 met automatische nachtmodus

Je vindt de automatische nachtmodus in de instellingen van Telegram. Open de app en tik rechtsonder op Instellingen. Vervolgens kies je voor Uiterlijk, waar je de nieuwe knop Automatisch nachtthema vindt. Deze knop is alleen zichtbaar als je het standaard kleurenthema ingesteld hebt op Overdag. Bij het automatisch wisselen kun je kiezen voor zowel een geplande tijd, automatisch op basis van zonsondergang en -opkomst bij je locatie als op basis van je omgevingslicht. Door de nieuwe optie heb je dus geen omkijken meer naar de nachtstand, omdat dit allemaal automatisch geregeld wordt.

Telegram met automatische nachtmodus.

Gebruik je vaak stickers in Telegram, dan is het nu makkelijker om deze te gebruiken. Bij het typen van een emoji krijg je niet alleen suggesties van je eigen stickerpakketten, maar ook van stickers die populair zijn. En als je door de vele stickers het bos niet meer ziet, dan kun je de nieuwe zoekfunctie gebruiken die je bovenaan het stickerveld vindt.

Hoe zit het met een donkere modus voor de iCulture-app? Ons antwoord op die vraag lees je hier.

Tot slot kun je nu meerdere foto’s tegelijk versturen na het maken van een foto in Telegram zelf. Rechtsonder bij de camera vind je een plusje, waarmee je achter elkaar filmpjes en foto’s kan maken om deze allemaal tegelijk te versturen. De update geldt momenteel alleen nog voor de standaard Telegram-app en niet voor de verbeterde Telegram X.

200 miljoen maandelijkse gebruikers
Voor Telegram zelf is er nog ander goed nieuws. In de afgelopen dertig dagen wist de chatapp 200 miljoen actieve gebruikers te trekken. Dat betekent dat de app in twee jaar tijd zijn aantal actieve gebruikers verdubbeld heeft. In februari 2016 werd namelijk de mijlpaal van 100 miljoen actieve maandelijkse gebruikers gevierd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 maart 2018, 9:24
Categorie Apps
Onderwerpen dark mode, donkere modus, telegram

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.