Today at Apple workshops

Today at Apple: alles over de nieuwe workshops in de Apple Store

Apple opent vandaag de inschrijving voor Today at Apple, het vernieuwde workshopprogramma met meer variatie en diepgaande sessies over allerlei onderwerpen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Deze week gaat Today at Apple van start: een nieuw programma met workshops en andere evenementen, die je in alle 495 Apple Stores kunt bijwonen. De bijbehorende website Today at Apple gaat vandaag van start en de eerste sessies starten al deze week. Ook in Nederland en België, maar eerst moet er nog het nodige worden verbouwd.

Today at Apple workshops

Today at Apple: wat is het?

Today at Apple is een serie nieuwe workshops over allerlei onderwerpen, al spreekt Apple zelf niet langer over workshops maar over ‘sessies’. Je kunt kiezen uit fotografie, video, programmeren, kunst en design. Daarnaast zijn er programma’s voor kinderen, ouders, docenten en bedrijven. De sessies zullen worden gegeven door Apple Store-medewerkers en in sommige steden zullen ook bekende kunstenaars, fotografen en muzikanten worden uitgenodigd. De workshops variëren in niveau, van beginners tot professionals. Apple kondigde Today at Apple al eerder aan, maar nu gaat het echt van start en kun je je via de website inschrijven voor de eerste sessies.

Bij Apple Amsterdam kun je bijvoorbeeld een fotowandeling doen met VSCO en Seth Carnill en bij Apple Haarlem is er een sessie over een verhaal vertellen met foto’s, terwijl je bij Apple Den Haag leert spelen met licht en schaduw en architectuurcomposities ontdekt. Belgische Apple-fans gaan met Jonathan Sommereyns een fotowandeling met VSCO doen. Handig is dat je in Brussel kunt kiezen uit sessies in het Vlaams of Frans.

De meeste sessies worden gegeven door een nieuwe groep medewerkers, de Creative Pro’s. Ze zijn de artistieke tegenhangers van de Genius en weten alles over een bepaald onderwerp, bijvoorbeeld muziek maken, tekenen of videobewerking.

Apple Store-verbouwing op 16 mei

In de nacht van dinsdag 16 mei zullen veel Apple Stores wereldwijd worden aangepast voor Today at Apple. De verbouwing begint om 22:00 uur dinsdagavond en duurt tot uiterlijk 7:00 uur woensdagochtend. Je kunt dus al meteen de veranderingen zien, behalve in Brussel waar het nieuws design al eerder was toegepast.

Elke Apple Store krijgt een mobiel scherm voor gebruik tijdens de workshops, zodat de deelnemers makkelijk kunnen meekijken. Deze schermen zijn ontworpen door Apple’s designteam en worden Forum-displays genoemd. De winkels krijgen ook nieuwe zithoekjes en geluidssystemen, zodat je alles goed kunt verstaan. In sommige steden zullen er sessies met gastdocenten georganiseerd worden, zoals hieronder.

Today at Apple

In winkels die niet verbouwd worden zal de accessoirehoek worden aangepast, zodat je als bezoeker meer mogelijkheden hebt om de accessoires zelf te proberen. Er staan medewerkers klaar om uitleg te geven op het gebied van fotografie en video, muziek, kunst en design.

Speciale sessies op 18 en 20 mei

Om het eerste weekend te vieren zullen alle Apple Stores op zaterdag 20 mei een Photo Walk en een Kids Hour organiseren. Deze sessies zullen wekelijks worden aangeboden. Bij de Photo Walks heb je in sommige steden de kans dat je op pad gaat met een lokale, professionele fotograaf. Op zaterdag 20 mei zullen er bovendien live optredens van artiesten zijn in de Apple Stores in New York, San Francisco, Londen en Parijs.

Voor mensen met een beperking zijn er op 18 mei speciale sessies ter gelegenheid van Global Accessibility Awareness Day.

Wat is er nieuw?
Apple organiseerde altijd al workshops en andere sessies in de Apple Store. Today at Apple lijkt op het eerste gezicht meer van hetzelfde, maar toch gaat het om een compleet nieuw programma met 60 nieuwe sessies, waarbij sterker de nadruk ligt op lokale ervaringen en op samen leren. Zo kun je met een Photo Walk door je eigen stad lopen om foto’s te maken. Met een Sketch Walk leer je met de ogen van een kunstenaar kijken naar de vertrouwde omgeving, terwijl je schetsen maakt. Voor bedrijven zijn er bijvoorbeeld Photo Labs en voor mensen met een handicap zijn er sessies over toegankelijkheid. Apple belooft dat de sessies meer dan ooit gericht zijn op inspiratie en ook praktischer zullen zijn. In elke sessie leer je iets nieuws of kun je iets nieuws proberen.

Today at Apple uitleg

Natuurlijk zijn er ook nog steeds sessies voor kinderen en docenten, maar die zijn frequenter en gevarieerder van opzet en beslaan meer onderwerpen (zie verderop).

Dit zijn de onderwerpen waaruit je kunt kiezen
De sessies van Today at Apple hebben betrekking op de volgende onderwerpen:

 • Foto en video
 • Muziek
 • Programmeren
 • Kunst en design
 • Kinderen en ouders
 • Docenten
 • Bedrijven
 • Producten

Today at Apple voor kinderen

Voor kinderen tussen 6 en 12 jaar gaat Apple meer sessies organiseren. Elke week is er een Kids Hour waar kinderen zelf aan de slag kunnen gaan, bijvoorbeeld met programmeren, films en muziek maken, verhalen bedenken of illustraties maken. De gebruikelijke Apple Camps en Field Trips blijven bestaan, maar die zijn niet het hele jaar te volgen. Voor Kids Hour geldt dat wel: elke week kun je langskomen om weer iets nieuws te leren.

Today at Apple voor kinderen

Voor docenten organiseert Apple voortaan de Teacher Tuesdays. Daar kun je in contact komen met andere docenten en leren hoe je Apple-producten op school kunt gebruiken en lesideeën kunt opdoen, bijvoorbeeld lesgeven op de iPad. Er zijn wisselende onderwerpen, zoals het gebruik van Keynote in de klas.

Voorbeelden van de nieuwe sessies
Hieronder vind je een aantal voorbeelden:

 • Photo Walks: ga met een medewerker of fotograaf op stap en maak mooie foto’s. Je krijgt uitleg hoe je bepaalde onderwerpen het best op de foto zet en welke accessoires je daarbij kunt gebruiken.
 • Sketch Walks: je gaat wandelen en maakt onderweg tekeningen op een iPad Pro met Apple Pencil. Je leert de belangrijkste tekentechnieken en ontdekt hoe je kunt samenwerken aan een tekening.

Today at Apple Photo Walk

 • Basics: de bekende sessies voor beginners, waarin je je iPhone, iPad of Mac leert gebruiken.
 • How To: specifieke dieper gaande sessies rond een bepaald onderwerp, zoals muziek bewerken of artistieke foto’s schieten.
 • Accessibility Basics: sessies waarin je de toegankelijkheidsfuncties van de Mac, iPad, iPhone en Apple Watch leert gebruiken.
 • Studio Hours: loop je vast bij een bepaald onderwerp zoals muziekbewerking, dan kun je langskomen om gerichte uitleg te krijgen van een Creative.
 • Business: sessies voor ondernemers, waarin je leert om nieuwe tools en apps te gebruiken om beter te werken.
 • Pro Series: sessies voor gevorderden, waarin je uitleg krijgt over Logic Pro en Final Cut Pro. Je kunt kiezen uit een 90 minuten durende introductie of een 60 minuten durende sessie over specifieke onderwerpen.

Today at Apple workshop

De meeste sessies zullen in alle Apple Stores plaatsvinden, waaronder de wekelijkse Photo Walks en Sketch Walks, de Teacher Tuesdays en de sessies voor kinderen en ondernemers. Voor de Pro Series kun je terecht in de wat grotere Apple Stores en de Photo Labs, Music Labs, Live Art, Perspectives en Performances zullen alleen te beleven zijn in San Francisco, New York, Londen en Dubai. Voor de sessies met bekende kunstenaars en artiesten moet je in de grotere steden zijn.

Op apple.com/nl/today/ vind je meer informatie en als Belgische bezoeker kun je naar apple.com/benl/today/ gaan.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 mei 2017, 8:37
Categorie Apple
Onderwerp apple store

Apple Store

Lees alles over de Apple Store: waar vind je Apple Stores, wat is er zo bijzonder aan en hoe kun je er terecht voor reparaties? Hieronder vind je alle info op een rij!

Apple Store

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.