MacBook Pro toetsenbord

Vernieuwd toetsenbord alleen in MacBook Pro van 2018

Het is niet mogelijk om je oudere MacBook Pro te laten voorzien van het vernieuwde toetsenbord met derde generatie vlindertoetsenbord, dat dit jaar in de MacBook Pro 2018 is toegepast.

Apple startte een tijdje geleden een reparatieprogramma voor MacBook-toetsenborden waarvan de knoppen vastzitten of andere problemen vertonen. Met de komst van de MacBook Pro 2018 vraag je je misschien af of er nu voor oudere MacBooks ook iets gaat veranderen. Kan Apple het vernieuwde toetsenbord met derde generatie vlindermechanisme en een speciaal membraan tegen kruimels ook in jouw kapotte MacBook inbouwen? Het antwoord luidt helaas: nee.

Als je je MacBook naar Apple brengt voor de gratis reparatie krijg je er opnieuw een tweede generatie vlindermechanisme in. Navraag bij Apple Stores en de erkende Apple Service Providers leverde een duidelijk antwoord op: de derde generatie is alléén bestemd voor de MacBook Pro 2018. Het is onduidelijk of het überhaupt mogelijk is om het nieuwe toetsenbord in te bouwen in de oudere modellen. Wellicht zijn er nog wat fysieke aanpassingen gedaan. Het toetsenbord maakt namelijk deel uit van een veel groter onderdeel, namelijk de ‘top case’. Daarin zit ook de batterij vastgeplakt. Het is mogelijk dat Apple bepaalde onderdelen iets heeft aangepast bij de modellen van 2018.

Een andere mogelijkheid is dat Apple stilletjes het tweede generatie vlindertoetsenbord heeft getweakt om te zorgen dat knoppen minder snel gaan vastplakken en dienst weigeren. Zoiets zou logisch zijn, om verdere klachten in de toekomst te voorkomen. Apple beweert echter dat maar een kleine groep gebruikers door de problemen is getroffen.

MacBook Pro toetsenbord

Heb je problemen met je MacBook-toetsenbord uit 2016 of 2017, dan kun je gebruik maken van Apple’s reparatieprogramma voor MacBook-toetsenborden door contact op te nemen met Apple. Hiervoor ga je naar de supportpagina van Apple en geef je aan dat je een hardwareprobleem hebt. Vervolgens klik je aan dat je je MacBook wilt inleveren voor reparatie.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 juli 2018, 9:01
Bron Bron MacRumors
Categorie Mac & macOS
Onderwerpen macbook pro, toetsenbord
Device MacBook Pro

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.