YouTube Music-app

YouTube Music in 2018 naar Nederland en België

YouTube Music komt nog dit jaar naar Nederland en België. Dat heeft YouTube-topman Robert Kyncl bekendgemaakt in een interview.

YouTube Music in Nederland

YouTube zou al druk aan de slag zijn om de muziekstreamingdienst geschikt te maken voor de uitrol in Nederland en België. Daarmee komt er een extra concurrent bij voor Apple Music en Spotify. YouTube belooft miljoenen nummers en afspeellijsten, aangevuld met remixes, muziekvideo’s en liveoptredens.


Kyncl wilde in een interview in de papieren zaterdageditie van het AD (hier te lezen via Blendle, €) nog niet verklappen op welke datum YouTube Music naar de Benelux komt, maar een spoedige introductie lijkt op stapel te staan. De gratis versie van YouTube Music is te beluisteren met reclames tussendoor. Deze variant heeft een aantal beperkingen. Zo kun je geen muziek offline opslaan of het geluid van muziekvideo’s op de achtergrond beluisteren. Wil je volledige toegang dan betaal je in de VS $9,99 per maand (ca. €8,50) voor YouTube Music Premium. Waarschijnlijk zal in Europa gekozen worden voor een prijs van €9,99 per maand, vergelijkbaar met bestaande diensten.

Bij andere diensten zijn vaak voordeeltjes te halen: zo kun je Apple Music en Spotify met korting beluisteren als student of als lid van een gezin.

Half mei ging YouTube Music van start in de VS.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 juli 2018, 12:49
Via Via Spreekbuis
Categorie Diensten
Onderwerpen muziekdienst, streaming, youtube
3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.