Nieuwe Apple TV

‘Apple komt met universele tv-gids voor Apple TV, iPhone en iPad’

Apple zou plannen hebben voor het ontwikkelen van een universele tv-gids, waardoor gebruikers makkelijker kunnen zien wat er allemaal aangeboden wordt in de verschillende tv-diensten zoals Netflix. De universele tv-gids zou gepland zijn voor Apple TV en iOS.

Nieuwe Apple TV
Apple lijkt af te zien van een eigen tv-dienst voor onder andere de Apple TV, maar wil wel nog steeds een bijdrage leveren om tv-kijken makkelijker te maken. Apple is begonnen met onderhandelen met meerdere bedrijven voor het ontwikkelen van een universele tv-gids. Hierin kunnen gebruikers kijken wat er allemaal uitgezonden wordt en beschikbaar is in alle verschillende tv-diensten zoals Netflix, HBO en ESPN.

Universele tv-gids voor Apple TV en iOS

Het idee is dat je je als gebruiker kunt abonneren op allerlei tv-diensten, maar dat je in één enkele interface kunt zien wat er allemaal beschikbaar is. Hierdoor zou je niet meer allerlei aparte apps af hoeven struinen om op zoek te gaan naar iets wat je leuk vindt om te kijken. Met een enkele klik zou het vervolgens mogelijk zijn om naar programma’s, films en series te kunnen kijken. Mogelijk schakel je dan over naar de bijbehorende app van de desbetreffende tv-dienst.

Volgens bronnen zouden mensen uit de tv-wereld gemengd gereageerd hebben op Apple’s plannen. Hoewel ze het als positief punt zien dat programma’s eenvoudiger te vinden zijn, zien ze het als minpunt dat gebruikers meer kijken naar de universele tv-gids dan naar de onafhankelijke apps. Hierdoor zou het voor makers bijvoorbeeld lastiger worden om eigen shows zelf te promoten.

In plaats van het aanbieden van een betaalde tv-dienst, lijkt het er nu dus op dat Apple het gebruikers makkelijker wil gaan maken om shows en programma’s te vinden. De universele tv-gids zou gepland zijn voor de Apple TV, iPhone en iPad. Op de Apple TV heeft Apple al stappen gemaakt om het kijken van programma’s makkelijker te maken dankzij de nieuwe single sign-on-functie in tvOS 10. Hierdoor hoef je slechts één keer in te loggen voor allerlei soorten abonnementsdiensten, waardoor je niet voor elke losse app meer je gegevens in hoeft te vullen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 augustus 2016, 7:53
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen apple tv, tv-gids

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.