‘Apple heeft plannen voor tv-dienst in de koelkast gezet’

De plannen van Apple om een eigen tv-dienst voor live tv-kijken te introduceren, zijn in de koelkast gezet. Mediabedrijven gooien bij de onderhandelingen roet in het eten.

Het lijkt erop dat we nog een langere tijd moeten wachten voordat we de eerste tekenen van de tv-dienst van Apple te zien krijgen. De plannen voor een tv-dienst die als vervanging van je bestaande televisie-abonnement moet dienen, zijn in de koelkast gezet. Dit meldt Bloomberg na opmerkingen van CBS CEO Les Moonves.


Apple TV met tvOS.

Focus ligt nu op App Store-apps

Het originele plan van Apple was om een tv-dienst te introduceren, tegelijkertijd met de lancering van de nieuwste Apple TV. Met deze tv-dienst zou het mogelijk zijn om je te abonneren op de kanalen waar jij geïnteresseerd in bent. Het plan was om ongeveer veertien kanalen te bundelen voor een prijs tussen de $30 en $40 per maand.

Mediabedrijven vinden dit echter niet genoeg, zoals eerder al naar voren kwam. Apple zou bij de onderhandelingen tegen problemen aangelopen zijn. In plaats daarvan zal de focus meer liggen op het aanbieden van content via de App Store, zoals HBO Now. Apple zou de ontwikkeling van de tv-dienst nog niet helemaal opgegeven hebben.

Bekijk ook

'Apple tv-dienst komt pas in 2016, nieuwe Apple TV wel dit jaar'

We moeten nog iets langer wachten op Apple's televisiedienst. Volgens bronnen is de abonnementsdienst uitgesteld naar 2016.

De nieuwste Apple TV verscheen afgelopen oktober, zonder de tv-dienst. Wel kun je op die nieuwe Apple TV allerlei apps downloaden via de ingebouwde App Store, net zoals op de iPhone en iPad.

Bekijk ook

Apple TV: het complete overzicht

De Apple TV is een multimedia-apparaat om films, video's en foto's te bekijken op een HD of 4K-televisie. Lees hier alles over Apple TV, verschillende generaties, functies en mogelijkheden.

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. De Apple TV is een woninghub voor HomeKit en wordt geleverd met de Siri Remote. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2022. Voor de beste prijzen lees je ons artikel over een Apple TV kopen.

Apple TV

Reacties: 12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.