Apple TV met tvOS.

‘Apple heeft plannen voor tv-dienst in de koelkast gezet’

De plannen van Apple om een eigen tv-dienst voor live tv-kijken te introduceren, zijn in de koelkast gezet. Mediabedrijven gooien bij de onderhandelingen roet in het eten.

Het lijkt erop dat we nog een langere tijd moeten wachten voordat we de eerste tekenen van de tv-dienst van Apple te zien krijgen. De plannen voor een tv-dienst die als vervanging van je bestaande televisie-abonnement moet dienen, zijn in de koelkast gezet. Dit meldt Bloomberg na opmerkingen van CBS CEO Les Moonves.

Apple TV met tvOS.

Focus ligt nu op App Store-apps

Het originele plan van Apple was om een tv-dienst te introduceren, tegelijkertijd met de lancering van de nieuwste Apple TV. Met deze tv-dienst zou het mogelijk zijn om je te abonneren op de kanalen waar jij geïnteresseerd in bent. Het plan was om ongeveer veertien kanalen te bundelen voor een prijs tussen de $30 en $40 per maand.

Mediabedrijven vinden dit echter niet genoeg, zoals eerder al naar voren kwam. Apple zou bij de onderhandelingen tegen problemen aangelopen zijn. In plaats daarvan zal de focus meer liggen op het aanbieden van content via de App Store, zoals HBO Now. Apple zou de ontwikkeling van de tv-dienst nog niet helemaal opgegeven hebben.

De nieuwste Apple TV verscheen afgelopen oktober, zonder de tv-dienst. Wel kun je op die nieuwe Apple TV allerlei apps downloaden via de ingebouwde App Store, net zoals op de iPhone en iPad.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 december 2015, 7:56
Categorieën Apple, Diensten
Onderwerp apple tv

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.