Concerten zoeken met Shazam

Shazam informeert je nu over live optredens bij jou in de buurt

Apple heeft de Shazam-app uitgebreid met een nieuwe functie, genaamd Concerts. Hiermee krijg je aanbevelingen voor optredens in de buurt op basis van jouw Shazam-zoekgeschiedenis.

Apple concurreert hiermee met de al bestaande concertfunctie in Apple Music, maar ook met soortgelijke concertfuncties van Spotify, Bandsintown en Songkick. Als je groot fan bent van een specifieke artiest, wil je natuurlijk graag bij het volgende concert zijn. Shazam gaat je daarbij helpen door je een melding te sturen als er een concert op de plannin gstaat. Shazam geeft gebruikers ook de mogelijkheid om events op te slaan, terug te zoeken en herinneringen in te stellen.

Shazam weet waar je de artiesten kunt zien

Als je naar het beginscherm Mijn muziek van de app gaat, zie je je recente Shazams en daaronder een nieuw kopje Concerten. Tik erop, dan kun je concerten zien van artiesten die je eerder opgezocht hebt. Vervolgens tik je op ‘Bij mij in de buurt’ om alleen concerten te zien waar je niet te ver voor hoeft te reizen. Als voorbeeld laten we hieronder de concerten zien die Madonna in de Ziggo Dome gaat geven:

Shazam-concerten

Voor het kopen van concertkaartjes verwijst Shazam door naar Ticketmaster en als je meer informatie over het concert zelf wilt hebben kun je verder lezen bij Bandsintown. Dat wekt de indruk dat Apple de data bij Bandsintown haalt, dankzij een samenwerking. De concertfunctie is vanaf vandaag beschikbaar in de Shazam-app voor iOS. Android-gebruikers zullen nog even geduld moeten hebben. Apple probeert je op nog meer manieren de deur uit te krijgen: sinds iOS 17 krijg je ook concertinformatie zien in de Spotlight-zoekfunctie.

Wil je liever concerten zoeken in Apple Music, dan kan dat ook. Dit heeft als voordeel dat het waarschijnlijk meer op jouw smaak is afgestemd dan in Shazam. Als je een leuk liedje hebt opgezocht van een artiest, wil je immers niet altijd meteen naar een concert.

Bekijk ook

Apple Music en Apple Maps helpen je op weg naar je volgende concert

Apple Kaarten en Apple Music krijgen functies voor het ontdekken van concerten. Er zijn nieuwe gidsen voor diverse concertzalen in Apple Kaarten en in de Apple Music-app zie je zogenaamde setlists voor aanstaande concerten.

Informatie

Laatst bijgewerkt
25 oktober 2023 om 17:25
Categorieën
Apps, Diensten

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.