‘Touch ID in iPhone 6 en nieuwe iPads duurzamer dan voorganger’

De iPhone 6, iPad mini 3 en iPad Air 2 krijgen een stevigere Touch ID-vingerafdrukscanner. Dit beweert China Times.

Touch IDDe Touch ID-vingerafdrukscanner in de iPhone 6, iPad mini 3 en iPad Air 2 zal een stuk duurzamer worden dan zijn voorganger. Dit beweert China Times. De kans op een defect wordt hiermee verkleind. De productie van de nieuwe Touch ID-onderdelen zou op het moment al in volle gang zijn: de eerste exemplaren worden begin juli naar Apple verstuurd, zodat ze in de nieuwe iPhones en iPads geplaatst kunnen worden.


Volgens de bronnen heeft Apple maar liefst 120 miljoen Touch ID-scanners voor 2014 besteld – 233 procent meer dan het afgelopen jaar. Een forse groei, maar één die makkelijk verklaard kan worden. Ten eerste heeft Apple inmiddels al een Touch ID-product op de markt en hoeven ze minder geheimzinnig met de onderdelenproductie om te gaan. Ten tweede wijst alles er al een tijd op dat Apple het aanbod van Touch ID-producten dit jaar flink zal uitbreiden. Vorig jaar was de Touch ID-scanner beperkt tot de iPhone 5s, maar dit jaar moet hij in de iPhone 6, iPad mini 3 en iPad Air 2 worden gebruikt.

De Touch ID-scanner lijkt sowieso steeds belangrijker voor Apple. Tot nu toe is de vingerafdrukscanner beperkt tot het ontgrendelen van de iPhone en het inloggen met je Apple ID, maar vanaf iOS 8 krijgen ontwikkelaars toegang tot je vingerafdruk. Hierdoor kunnen bijvoorbeeld bank-apps ook je vingerafdruk gebruiken. Apple zegt hierbij rekening te houden met mogelijke privacyproblemen: een app die je vingerafdruk gebruikt, krijgt nooit werkelijk toegang tot je vingerafdrukinformatie. Het verificatieproces vindt namelijk buiten een app plaats: iOS 8 zal enkel aan een app vertellen of een gebruikte afdruk correct is.

Vermoedelijk zullen we ergens in september meer horen over een mogelijk verbeterde Touch ID-scanner. Dan zal Apple waarschijnlijk de iPhone 6 onthullen. De nieuwe iPads volgen wellicht in oktober.

Touch ID

Lees alles over Touch ID, de vingerafdrukscanner van de iPhone, iPad en Mac. Hiermee kun je je toestel ontgrendelen, apps ontgrendelen, Apple Pay gebruiken en andere activiteiten goedkeuren. Op veel iPhones is Touch ID vervangen door Face ID, maar de vingerafdrukscanner is nog steeds belangrijk als een manier om veilig in te loggen. Je vindt de Touch ID-sensor nu nog op de iPhone SE, alle iPads (behalve de iPad Pro) en op de Mac, zowel op MacBooks als op desktop-Macs in combinatie met het Magic Keyboard met Touch ID-sensor.

Touch ID

Reacties: 10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.