Lightbox: compacte iPhone-camera laat je handsfree filmen

De Lightbox is een compacte iPhone-camera die via Bluetooth verbindt. Je kunt de Lightbox op je shirt bevestigen.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Lightbox Camera

De Lightbox heeft een simpel doel voor ogen: het filmen en fotograferen van belangrijke dingen die om je heen gebeuren, zonder dat je een iPhone uit je broekzak hoeft te halen. Dit doet de Lightbox in de vorm van een kleine camera die je op je shirt kunt bevestigen. Met een druk op de knop bovenop maak je een foto of video, die vervolgens via Bluetooth naar een bijbehorende iPhone-app wordt verzonden. Omdat de Lightbox op je kleding bevestigd zit, kan hij vrij makkelijk je activiteiten filmen terwijl je handen vrij blijven.

Het idee achter Lightbox heeft wel wat weg van Google Glass. Net als met Google’s bril kun je bezigheden op een dag vastleggen zonder dat je speciaal een camera hoeft te pakken. Lightbox zit op je kleding gepind en heeft daarmee altijd zicht op wat je doet.

Lightbox illustratie camera

Verwacht alleen niet dat Lightbox je dag continu in de gaten kan houden. De makers zijn op het moment druk bezig met het verfijnen van de camera, maar op het moment kan hij slechts 45 minuten aan video vastleggen. Wil je deze video livestreamen via de mobiele app, dan heb je slechts 20 tot 25 minuten de tijd. De fotofunctie lijkt wat dat betreft idealer. Op een volle accu kun je duizend foto’s of 200 korte video’s maken, die automatisch met vrienden worden gedeeld.

De Lightbox is op Kickstarter te bestellen door minstens 149 dollar te doneren – plus 15 dollar aan verzendkosten. Het project heeft inmiddels het beoogde streefbedrag al dik binnen, dus de camera komt sowieso je kant op. In november moeten de eerste exemplaren worden verzonden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 juli 2014, 22:50
Categorie Accessoires
Onderwerpen camera, fotografie, kickstarter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.