WeChat laat laatste bericht weer verwijderen

WeChat voor iPhone is voorzien van de mogelijkheid je laatst verstuurde bericht te verwijderen. Er zitten nog wel wat haken en ogen aan.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

AG WeChat iPhone appBerichtenapp WeChat maakt het voortaan mogelijk om het laatste bericht dat je hebt verstuurd aan iemand of een groep, terug te trekken. Daarvoor heb je maximaal twee minuten de tijd. Het maakt niet uit of anderen het bericht al hebben gezien of niet. Daarmee is het de tweede chatapp in korte tijd waarin je controle krijgt over je verzonden berichten: Skype herintroduceerde de functie vorige week ook.

In Skype kan je behalve recente berichten verwijderen, ook je berichten aanpassen. Die mogelijkheid heb je in WeChat niet. En er is nog een minpuntje verbonden aan WeChats implementatie. Het verwijderen van berichten wordt niet ondersteund door oudere versies van de chatapp, dus de ontvanger kan je bericht misschien blijven zien.

Na de laatste update biedt WeChat ook de mogelijkheid om afbeeldingen automatisch te downloaden als je ze ontvangt. De optie geldt alleen op een Wi-Fi-verbinding. Verder introduceert versie 5.3.1.16 (!) het taggen van contactpersonen in de app, zodat je ze voor jezelf kan groeperen in bijvoorbeeld vrienden en collega’s.

WeChat behoort net als WhatsApp en LINE tot de grootste chatapps ter wereld. De gebruikers zitten vooral in China, waar WeChat recentelijk nog 20 miljoen prostitutiegerelateerde accounts zou hebben gesloten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 juli 2014, 23:34
Categorie Apps
Onderwerpen chatten, gratis sms'en, wechat

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.