Tim Cook met Apple Watch

Tim Cook test glucosemeter al tijdens zijn dagelijkse werkzaamheden

Tim Cook draagt dagelijks een bloedglucosemeter die met de Apple Watch is verbonden. Krijgen we binnenkort deze medische functie te zien?

Apple zou bezig zijn om een bloedglucosemeter te ontwikkelen, die samenwerkt met de Apple Watch. De eerste aanwijzingen dat zo’n apparaat bestaat komen nu van CNBC. Het tv-station meldt dat Tim Cook de bloedglucosemeter al actief aan het testen is, terwijl hij op het Apple-hoofdkwartier rondloopt.

Tim Cook met Apple Watch

Apple zou een oplossing ontwikkeld hebben om diabetes beter te kunnen opsporen en behandelen. Het zou gaan om een sensor die geen vervelende handelingen vereist, zoals bloedprikken. Bijzonder aan de meter is dat je er continu je bloedsuikerspiegel mee kunt meten. Hij zou ook los staan van de Apple Watch en daarmee communiceren via Bluetooth. Volgens de beschrijving van CNBC is het niet een functie die is ingebakken in de Apple Watch zelf.

Een oplossing voor diabetes zou een passende eerste stap zijn om op medisch vlak bezig te gaan. Wereldwijd lijden miljoenen mensen aan diabetes en daar komen dagelijks duizenden bij. In ons land hebben ruim 1,2 miljoen Nederlanders diabetes en er is een grote groep die er ongemerkt mee rondloopt, zonder dat er een diagnose is gesteld. In 90 procent van de gevallen gaat het om diabetes type 2.

Apple zou de diabetes-meter uiteindelijk in de Apple Watch kunnen inbouwen, maar het is de vraag of dat wel verstandig is. Niet iedereen heeft zo’n meter nodig en het zou de Apple Watch onnodig duurder maken. Ook is het mogelijk dat Apple een apart accessoire maakt, dat er apart bij verkocht wordt. Voor medische functies heeft Apple goedkeuring van toezichthouder FDA nodig en dat gaat makkelijker als het een apart accessoire is.

Cook vertelde het tv-station dat hij de continue glucosemeter gebruikte toen hij de universiteit van Glasgow afgelopen februari bezocht. Door de continue metingen kon hij zijn maaltijden aanpassen, zodat zijn bloedsuikerspiegel onder controle bleef. In een ander interview vertelde Cook dat hij dankzij de Apple Watch 13 kilo was afgevallen.

Het wil overigens niet zeggen dat Cook diabetespatiënt is, want ook als je geen diabetes hebt kan het zin hebben om op je bloedsuikerspiegel te letten, zodat je bijvoorbeeld niet ‘s middags met een after lunch-dip zit.

Eerder deze week ging het gerucht dat Apple bezig is om slimme bandjes te maken voor de Apple Watch, waar aanvullende functies in zitten. Zo’n glucosemeter zou in het bandje kunnen worden verwerkt. Of we de glucosemeter tijdens WWDC 2017 al te zien krijgen is nog maar de vraag. De Apple Watch Series 3 staat waarschijnlijk pas voor dit najaar gepland.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 mei 2017, 22:29
Categorie Geruchten
Onderwerpen apple watch, diabetes, medisch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.