Iedereen kan programmeren - Swift-cursus voor studenten

Swift Playgrounds nu op de Mac

Leren programmeren kan vanaf nu ook op de Mac met Swift Playgrounds. De app is gebaseerd op Catalyst en is gemaakt met bestaande code van de iPad-app.

Swift Playgrounds op de Mac

Apple koos een mooi tijdstip om Swift Playgrounds voor de Mac aan te kondigen: tijdens het Unpacked-event van Samsung. Net als op de iPad moet je met Swift Playgrounds op de Mac oefeningen uitvoeren en puzzels oplossen, waarmee je spelenderwijs de basisprincipes van programmeren leert. Bij elke oefening leer je er weer een nieuw principe bij. Je hebt voorafgaand geen programmeerervaring nodig en je hoeft ook geen kind te zijn; zelfs voor volwassenen is het leuk om hiermee de eerste stapjes te maken.

Volgens Apple is Swift Playgrounds dan ook geschikt voor iedereen vanaf 12 tot 112. Je leert ondertussen Swift, de eigen programmeertaal van Apple, waarmee je later ook beroepsmatig uit de voeten kunt. Bovendien zijn de programmeerprincipes die je leert toepasbaar op andere talen. Je kunt de twee apps ook naast elkaar gebruiken: als je in de Swift Playgrounds-app op de iPad al wat stukjes code hebt gemaakt, kun je die naadloos gebruiken op de Mac. Downloaden is uiteraard gratis.

Swift Playgrounds Mac

Wil je leren programmeren, kijk dan ook eens naar onze round-up van apps die voor kinderen (en volwassenen) geschikt zijn. Swift Playgrounds staat daar uiteraard in, maar ook apps van derden. En er zijn tegenwoordig allerlei robotjes en ander speelgoed, die je kunt programmeren met een app.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 februari 2020, 20:17
Categorie Apps
Onderwerpen programmeren, swift

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.