Streamz-app in België.

Vlaamse streamingdienst Streamz van start

Met internationale en Vlaamse films en series

In België is een nieuwe streamingdienst van start gegaan. Streamz is een samenwerking van Vlaamse televisienetwerken en biedt naast Vlaamse series ook internationale titels. Er zijn apps voor iPhone, iPad en Apple TV.

In Nederland hebben we naast Netflix en Disney+ ook Videoland. In België is er nu ook een lokaal alternatief beschikbaar. Voor Vlamingen is sinds vandaag Streamz beschikbaar. Er zijn twee verschillende abonnementsvormen, waarmee je allerlei films en series kunt kijken van onder andere Vlaamse zenders en HBO.

Streamz: Vlaamse streamingdienst van start

Streamz is een samenwerking tussen Telenet, DPG Media en de VRT. Je vindt er dus veel Vlaamse series van televisiezenders, maar ook zogenaamde Streamz Originals. Enkele voorbeelden van films en series die je kan kijken, zijn De Bende van Jan de Lichte, Bantjer: Het Begin, Black-Out, Albatros, Justice For All en Fair Trade. Het internationale aanbod bestaat uit onder andere alles van HBO zoals Game of Thrones, maar ook Batwoman, Devils en Sex and the City. Voor kinderen is er een aanbod van bekende series zoals Paw Patrol en Kung Fu Panda.

Het gewone Streams-abonnement kost €11,95 per maand. Voor Streams+ betaal je €19,95 per maand, maar daar zit ook een aanbod van recente blockbusterfilms bij, waaronder 1917, Terminator, Dark Face en Jumani: The Next Level. Beide abonnementsvormen zijn 14 dagen lang gratis te proberen.

Streamz-app voor iPhone, iPad en Apple TV

De Streamz-app is beschikbaar op allerlei apparaten, waaronder iPhone, iPad, Apple TV en smart-tv’s van onder andere LG en Samsung. Je kan met de app tot vijf profielen aanmaken en hij ondersteunt ook offline kijken. Kinderen hebben een eigen kidszone om veilig te kunnen kijken naar het aanbod voor jonge kijkers.

Streamz-app in België.

Streamz is alleen af te sluiten voor inwoners van België. Wel kun je met een lidmaatschap in heel de EU blijven kijken. De app is dan ook alleen beschikbaar in de Belgische App Store. Overigens krijgt Streamz vanaf morgen ook nog concurrentie van Disney+. Eerder beloofde Disney+ in september van start te gaan in België en via Instagram maakte het bedrijf bekend dat Disney+ op 15 september live gaat in België.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 september 2020, 10:38
Via Via Spreekbuis
Categorie Diensten
Onderwerpen belgie, streaming

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.