stoptober

De peuk erin! Stop vanaf morgen met roken met de Stoptober-app

De peuk erin! Dat is de slogan van Stoptober, een grootschalige campagne om Nederlanders te laten stoppen met roken. Een bijbehorende iOS-app is in ieder geval al erg populair.

stoptober
Gooi je pakjes sigaretten en shag alvast maar in de prullenbak, want morgen gaat Stoptober weer van start. KWF Kankerbestrijding heeft voor het gemak de maand oktober omgedoopt tot Stoptober, een maand waarin duizenden Nederlanders 28 dagen proberen om niet te roken. De Stoptober iOS-app helpt je daarbij, door tips te geven en je te motiveren om geen peuk op te steken. Vorig jaar stopten bijna 40.000 rokers met roken in Stoptober.


Een dag voordat Stoptober begint staat de Stoptober 2015 bovenaan in de App Store hitlijsten, dus dat stemt hoopvol. Download de Stoptober-app vandaag alvast en bereid je met wat tips voor op je rookloze-oktobermaand.

Stoptober-2015 Stoptober-2015

28 dagen is precies lang genoeg

Volgens de app is 28 dagen precies lang genoeg om de positieve effecten van het niet roken te merken. Ook heb je op dat moment de ergste ontwenningsverschijnselen achter de rug. Na 28 dagen doorzetten wordt het dus steeds gemakkelijker om ook voor langere tijd van die sigaret af te blijven.

Aan de hand van drie vragen komt de app meer over je te weten, zodat motiverende tips daarop afgestemd kunnen worden. Stop je bijvoorbeeld voor je familie, gezondheid of geld? Door zelf motivaties aan te maken (zoals een foto van je kind als je stopt voor je familie) hoopt de app dat je de 28 dagen volhoudt.

Verschillende tips moeten je een handje helpen als je naar de aansteker dreigt te grijpen. Om je verder te motiveren zijn er badges te verzamelen, bijvoorbeeld als je 24 uur CO-vrij bent of 18 euro bespaard hebt door geen pakjes sigaretten te kopen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 september 2015, 14:12
Categorie Apps
Onderwerpen gezondheid, roken
6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.