StoptoberNL stoppen met roken op iPhone

Stoptober: iPhone-app helpt je 28 dagen stoppen met roken

De iPhone-app Stoptober van de KWF Kankerbestrijding helpt je 28 dagen stoppen met roken. De gratis app heeft tips, badges en persoonlijke vragen.

StoptoberNL stoppen met roken op iPhoneAls je 28 dagen niet rookt, heb je een aardige kans dat je het roken daarna ook laat voor wat het is. Dat is de gedachte van Stoptober, een grootschalige campagne die de stichting KWF Kankerbestrijding volgende maand start. Aan de hand van een iPhone-app worden rokers én meerokers geholpen om 28 dagen lang geen sigaret op te steken.

Vragen over stoppen met roken

De stoppen met roken-app van het KWF is gratis te downloaden. Je krijgt ook geen verplicht account in je maag gesplitst: je kan gewoon beginnen met de app en je 28-daagse periode. De applicatie wil je helpen met tips, die je op je persoon kan laten afstemmen door drie vragen in te vullen. Wat je motivatie om te stoppen? Hoeveel sigaretten rook je op een dag? Wanneer neem je de eerste sigaret van de dag?

Lees ook: Craving to Quit: stoppen met roken kan ook halverwege het jaar

StoptoberNL stoppen met roken iPhone Stoppen met roken Stoptober iPhone badge

Daaronder geeft de apps meteen tips. ‘Zeg tegen jezelf ‘Ik kan dit!” is de strekking van de eerste. Met een bordje kan je verschillende succestips opvragen, die je meteen kan afvinken als je ze hebt gedaan. De asbakken en aanstekers weg, voorkom kroegen waar wordt gerookt en vertel iedereen dat je stopt.

Stoptober noodhulp

De app motiveert je op het hoofdscherm verder met een diagram waarin je kan zien hoe ver je al bent in je poging, en hoeveel je in totaal het bespaard. Een extra steuntje is er als je de app opent. Je geeft daarin meteen aan of je nog rookvrij bent. Zo ja, dan kan je rekenen op allerlei badges die je kan winnen. Je ziet meteen wat het volgende doel is.

Kom je er even niet uit, dan druk je op de Noodhulp-knop. Daarin grijpt de app wat dieper. Neem een video op waarin je zegt dat je stopt en time je rooksessies en vul die tijd met andere leuke bezigheden. De app verwijst daarbij door naar verschillende apps en YouTube-video’s zodat je maar iets te doen hebt in die tijd.

StoptoberNL voortgang Stoptober succes halen met roken iPhone

Terug in de tijd: in 2012 waren er ook deze apps om te stoppen met roken. Enkele apps bestaan nog steeds.

Doorzettingsvermogen

Ondanks pushberichten die je herinneren aan afkicken, komt de kracht van StoptoberNL op de iPhone misschien niet uit de app zelf. Als de reclamecampagne op gang komt en ook anderen in je omgeving het erover hebben of meedoen, wordt 28 dagen niet roken wellicht een stuk makkelijker uit te voeren. Uiteindelijk komt het toch neer op je eigen doorzettingsvermogen, hoe veelzijdig een app ook is.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 september 2014, 17:13
Categorieën Gezondheid en fitness, Nederlandse apps
Onderwerp roken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.