Mensen geven gemiddeld 471 euro uit aan een Apple Watch

De gemiddelde verkoopprijs van een Apple Watch is 471 euro, blijkt uit een onderzoek. Dit wijst erop dat de overgrote meerderheid voor een Sport-model kiest.

Apple Watch Sport rood bandjeApple biedt de Apple Watch aan in verschillende prijsklassen, oplopend tot wel €18.400. Zouden er veel mensen zijn die zo’n ultradure Apple Watch kopen en loopt de verkoop van de stalen versie lekker? Helaas krijgen we die informatie niet van Apple te horen, maar cijfers van onderzoeksbureau Wristly maken duidelijk dat de overgrote meerderheid van de kopers voor de goedkopere Apple Watch Sport kiest.


De goedkoopste versies van de Apple Watch kosten €419 en €469. Er zijn blijkbaar heel wat mensen die hiervoor kiezen, want het gemiddelde bedrag dat mensen inclusief accessoires uitgeven aan een Apple Watch is €471. Wristly ondervroeg meer dan 2.200 Apple Watch-bezitters hoeveel ze aan hun smartwatch hadden uitgegeven. Uit de cijfers blijkt dat de stalen Apple Watch (verkrijgbaar vanaf €669) de gemiddelde verkoopprijs niet erg omhoog trekt.

Apple Watch gekocht door iCulture lezers

iCulture-lezers kiezen vaker voor staal

Uit een poll die we eerder op iCulture plaatsten (zie uitslag hierboven), bleek ook al dat onder de iCulture-lezers de Apple Watch Sport veruit het populairst is. Eén uitvoering stak daarbij met kop en schouders boven alle andere uit: de 42-mm Apple Watch Sport in spacegrijs. Toch is het iCulture-publiek niet helemaal representatief voor de doorsnee bevolking: we hebben relatief veel mannelijke lezers die bovendien meer dan gemiddeld verdienen. We zagen dan ook relatief veel stemmen van mensen die een stalen Apple Watch hebben gekocht.

Uit de cijfers van Wristly blijkt dat toch heel wat mensen voor een Apple Watch Sport hebben gekocht. Het bedrag van gemiddeld €471 was eigenlijk nog een verrassing voor analisten, die eigenlijk op een gemiddelde verkoopprijs tussen de €378 en €490 hadden gerekend. De waarde die Wristly nu heeft achterhaald zit aan de bovenkant van die schatting. Wirstly ondervroeg meer dan 2.200 bezitters van een Apple Watch. Dat lijkt misschien een klein aantal, maar het onderzoeksbureau publiceerde de cijfers in samenwerking met Reuters en dat betekent dat heel Wall Street zich nu over de cijfers gaat buigen.

Vrouwen en early adopters

Beleggers zijn reuze benieuwd hoe de verkoop van de Apple Watch verloopt. Apple geeft daarover geen exacte cijfers: op 27 oktober zullen er weer nieuwe kwartaalcijfers bekend worden gemaakt, maar de Apple Watch valt daarbij in de categorie ‘Overig’, samen met de iPod. Wristly keek naar het model, het formaat en het aantal polsbandjes die mensen kochten. Ook kreeg de respons van vrouwen een zwaarder gewicht omdat zij in Wristly’s panel ondervertegenwoordigd zijn. Wristly nam niet de cijfers van vroege kopers mee, omdat fanatieke Apple-fans vaak wat meer besteden dan doorsnee kopers.

Mannen besteden $30 meer aan een Apple Watch, maar dat is ook wel te verklaren. Vrouwen kiezen vaker voor een kleinere behuizing met een lager prijskaartje. Ook bleek dat 40 procent van de kopers een extra horlogebandje had gekocht.

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015 en daarna verscheen er elk jaar een nieuwe generatie. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en betalen met Apple Pay. Wil je een Apple Watch kopen, bekijk dan de verschillende Apple Watch-modellen die momenteel verkrijgbaar zijn. Je kunt je smartwatch steeds een ander uiterlijk geven met Apple Watch-horlogebandjes.

Apple Watch

Reacties: 17 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.