Spotify-jaaroverzicht.

Bekijk je favoriete muziek van 2017 met Spotify’s Wrapped-jaaroverzicht

Benieuwd waar jij in 2017 nou het meest naar geluisterd hebt? Spotify Wrapped, jouw persoonlijke jaaroverzicht, geeft het antwoord. Ook is Spotify een nieuwe functie voor Discover Weekly aan het testen.

Spotify-jaaroverzicht.
Ieder jaar in december geeft Spotify traditiegetrouw een jaaroverzicht. Als je fervent Spotify-gebruiker bent, dan kun je vanaf nu precies zien waar je naar geluisterd hebt en ook hoeveel je geluisterd hebt dankzij Spotify Wrapped. Bovendien is Spotify een nieuwe functie voor de Discover Weekly-afspeellijst aan het testen.

Jaaroverzicht 2017 voor Spotify: waar luisterde jij naar?

Voorgaande jaren kwam Spotify in december met de Year in Music-lijsten, waar je zowel de algemene trends als jouw persoonlijke muzikale jaar kon bekijken. Vanaf nu is dit opgedeeld in twee lijsten: Year in Music voor de algemene lijst en Wrapped voor je persoonlijke voorkeuren. Je vindt de lijsten via de Spotify-app onder het kopje Bladeren. Vervolgens tik je bij Genres en stemmingen op Soundtrack 2017.

Op deze pagina kun je door tikken naar je persoonlijke lijst voor 2017. De pagina is helaas niet direct in Spotify te bekijken, want de app stuurt je door naar een mobiele website. Daar log je in met je Spotify-gegevens, waarna je meteen te zien krijgt hoeveel muziek je geluisterd hebt. Je krijgt niet alleen het aantal minuten te zien, maar je ziet ook het aantal verschillende liedjes, artiesten en genres waar je naar geluisterd hebt.

Spotify Wrapped jaaroverzicht 2017.

Behalve de koppeling naar je persoonlijke lijst, vind je in de Spotify-app ook algemene afspeellijsten van 2017. Ed Sheeran bleek de meest gestreamde artiesten, waarbij zijn album Devide en zijn single Shape of You ook het populairst waren. Ook de zomerhit Despacito deed het het afgelopen jaar (niet geheel onverrassend) behoorlijk goed. In de app vind je alle bijbehorende afspeellijsten, inclusief de tracks die in Nederland het meest beluisterd werden. Apple Music-gebruikers hebben nog niet de mogelijkheid om de speciale eindejaarslijsten te bekijken.

Spotify test like-knop voor Discover Weekly

Ander nieuws wat betreft Spotify is dat er momenteel getest wordt met nieuwe knoppen in de populaire Discover Weekly-lijst. Als je naar nummers in deze lijst luistert, verschijnen naast de titel twee knoppen. Met een hartje geef je aan dat je het nummer leuk vindt en met het stopteken dat het liedje juist niet jouw smaak is. Als jij de knoppen in jouw Discover Weekly-lijst ziet, heb je mazzel. Spotify geeft namelijk aan dat ze de functie momenteel aan het testen zijn, waardoor het nog niet bij iedereen zichtbaar is.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 december 2017, 11:00
Categorieën Apps, Diensten
Onderwerp spotify

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.