Gmail op iPhone X

Gmail aangepast voor iPhone X en externe e-mailadressen

Gmail voor iOS is aangepast voor de iPhone X en staat nu ook externe e-mailaccounts van andere aanbieders toe.

Met de Gmail-app voor iOS kun je nu ook e-mailadressen gebruiken die niet van Google zelf zijn. Bovendien is de de app geoptimaliseerd voor het scherm van de iPhone X.

Gmail-app aangepast voor iPhone X

Google is druk bezig om de diverse iOS-apps bij te werken met de nieuwste functies. Eerder kregen al Waze, Google Maps, Home, Drive, Documenten, Spreadsheets, Presentaties, Foto’s, Translate en de algemene Google-app een update voor het 5,8-inch scherm met ‘oren’. Een van de weinige Google-apps die nog geen opknapbeurt had gekregen, was Gmail. Waarschijnlijk heeft dat iets te maken met de tweede grote verbetering die erin zit: ondersteuning voor IMAP-mailboxen, ook als ze niet van Google zelf zijn.

Gmail op iPhone X

Dankzij het langere scherm kun je in Gmail op de iPhone X meer berichten tegelijk zien, terwijl de knoppen nog wel bereikbaar blijven. Aan de onderkant zit de rode knop voor het maken van een nieuw bericht. De zoekknop en het hamburgermenu houden ook hun gebruikelijke plek, bovenaan het scherm. Dankzij deze update zijn de zwarte balken boven- en onderin het scherm verdwenen en dat is een goede ontwikkeling, omdat de knoppen voorheen wat raar gecentreerd waren.

Externe e-mailaccounts
Heb je geen iPhone X, dan biedt deze update ook een handige nieuwe functie, namelijk de mogelijkheid om externe e-mailaccounts te gebruiken. Dit zijn e-mailaccounts die niet van Gmail of Google zelf zijn. Je kunt elk type e-mailaccount toevoegen dat aan het IMAP-protocol voldoet. Sinds afgelopen oktober is Google deze functie al aan het testen, maar nu is het beschikbaar voor iedereen. Het kan een extra reden zijn om Apple’s eigen Mail-app (waarin ook accounts van meerdere aanbieders mogelijk zijn) aan de kant te zetten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 december 2017, 9:25
Categorie Apps
Onderwerpen gmail, google
Devices iPad, iPhone

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.