Fortnite iPad

Zo controleer je of een iPhone-game handenvol geld gaat kosten

Bodemloze put of zinvolle in-app aankopen?

Je kinderen zijn verslaafd aan het nieuwste mobiele spelletje, maar jij vermoedt dat al hun zakgeld eraan opgaat. Of je wilt zelf een iPhone-game spelen, maar wilt eerst weten of je het wel speelbaar is zonder tientallen euro's in loot boxes en in-app aankopen te steken. Een nieuwe website probeert dat in kaart te brengen.

Fortnite verdient een miljoen per dag. Leuk voor de makers, maar minder leuk als je zelf een game wilt spelen en daarbij al snel tegen in-app aankopen aan loopt. Is een game gratis goed te spelen, of zitten er allerlei microtransacties in? Daarvoor kun je vanaf nu terecht op Microtransaction.zone. Gebruikers waarschuwen elkaar voor ‘eindeloze geldputten’ en lootboxes. De categorieën hebben grappige namen gekregen zoals ‘It’s Not Gambling, We Swear’ (voor lootboxes) en ‘Expansive Expansions’ (uitgebreide extra content in ruil voor geld). Wil je helemaal niks uitgeven, dan is moet je in de categorie ‘Spotless’ zijn: dit zijn games zonder betaalde extra’s.

Lootboxes en andere microtransacties

Zoek naar Fortnite, PUGB of een van de andere mateloos populaire games op Microtransaction.zone en je ziet meteen of er geld nodig is om deze games een beetje leuk te spelen. De site legt ook uit hoe het werkt en biedt een grote diversiteit aan games. Nog niet alles staat erop, omdat The Zone nog maar een paar dagen geleden van start is gegaan en afhankelijk is van de community. Alle inhoud wordt handmatig gecontroleerd zegt de bedenker van de site, zodat je meer zekerheid hebt dat het klopt.

Bij elke game staan icoontjes, zodat je weet wat je krijgt:

  • Horse Armor DLC: Cosmetische content, niet nodig om de game te kunnen spelen (een verwijzing naar The Elder Scrolls IV: Oblivion).
  • It’s Not Gambling, We Swear: Lootboxes, die in Nederland beschouwd worden als gokken.
  • But First, You’ll Need a Contract: werkt alleen als je maandelijks betaalt.
  • It’s Not Just Cosmetic: Downloadable content (DLC) dat van invloed is op de gameplay.
  • Expansive Expansions: Extra content in ruil voor geld.
  • Infinite Money Hole: Hier kun je al je geld kwijt.
  • Spotless: Games zonder betaalde extra’s.

De makers willen nog meer icoontjes maken, zoals DLC’s die alleen op bepaalde platformen te vinden zijn, of waarvoor je fysieke items nodig hebt (zoals Amiibo). Net als Twitch haalt The Zone de basisinformatie over de games uit GiantBomb en vult dit aan met eigen beoordelingen over de in-app aankopen.

Minecraft bodemloze put

Op de site kun je filteren op iPhone- en iPad-games. Wil je eindeloos geld in een bodemloze put gooien, dan kun je bijvoorbeeld terecht bij The Sims 3, Roblox en Minecraft.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 april 2018, 10:55
Bron Bron Microtransaction.zone
Via Via The Next Web
Categorie Apps
Onderwerpen games, in app aankopen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.